Opinii   •   EDITORIAL

Din țânțar armăsar?!

Articol de Ovidiu Ioanițoaia   —  marţi, 11 mai 2021

În condițiile în care, cronologic, FC Botoșani a învins la Craiova, Sepsi la Cluj și Clinceni a terminat egal cu FCSB într-un meci socotit în deplasare, e greu de identificat performera etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 1. Depinde cum vrei să privești, dar cred că lui Sepsi i se cuvin cele mai multe laude. Fără a minimaliza meritele celorlalte, ea s-a dovedit, mi s-a părut?, echipa cea mai serioasă, cea mai solidă.

Lucrată, disciplinată tactic, ambițioasă și agresivă (uneori prea!), deși Grozavu a folosit 3 jucători U21, M. Ștefănescu, N. Păun, Dumiter. Adevărat, pe ultimul l-a înlocuit, însă abia în minutul 81. De notat că pe N. Păun și pe Dumiter i-a titularizat pe neașteptate, cel dintâi bifând a șasea prezență în actuala ediție, iar celălalt doar pe a cincea!

Nu știu dacă Sepsi a tras tare ca să-i plătească o poliță campioanei pentru modul deloc fair în care l-a legitimat pe algerianul Bouhenna. Cu certitudine însă că a ajutat-o să obțină primul succes în disputele cu CFR, după nouă eșecuri și două remize, prestația haotică a băieților lui Edi Iordănescu. Fără vlagă. Fără idei. Fără busolă.

Săptămâna trecută, când am scris aici câteva cuvinte frumoase despre Leo Grozavu și despre trupa lui de comando, unii mi-au sărit la gât. Mi-au atras atenția că gruparea din Sf. Gheorghe "face permanent non-combat cu CFR", din care pricină alt internaut a mers până acolo încât a cerut, aberant, "desființarea acestor formații lipsite de respect față de celelalte competitoare"! Iată că de data asta Sepsi n-a mai făcut non-combat!


Dimpotrivă, a încurcat-o rău pe campioană, care și-a păstrat poziția de lider numai pentru că, aruncând în aer orice pronostic, FCSB n-a reușit să bată Clinceniul! Academica fiind considerată, precum Sepsi în raport cu CFR, satelitul FCSB-ului. Echipă vasală, învățată să nu miște în front și să cedeze toate punctele. Cum se întâmpla în perioada în care Becali trimitea jucătorii tineri să capete experiență la Clinceni.

Nu-i exclus ca Mihai Stoica să aibă dreptate și mingea lovită cu capul de Oaidă în prelungiri să fi intrat în poartă. Dar e imposibil de susținut ferm asta, la sigur, în absența tehnologiei goal-line. Se poate susține însă că formația din Berceni a dezamăgit iarăși printr-un joc cețos, încâlcit, buimac. De anticipat la o echipă pentru care majoritatea deciziilor le ia patronul la televizor, nu antrenorul pe bancă.

Să zic că, după ce s-au complăcut în rolul de ține-calul, unele formații s-au trezit și, ca atare, au dispărut meciurile strategice, blaturile? Nu zic. S-a schimbat ceva, dar suspiciunile persistă. Deoarece e lesne de sesizat diferența, mă limitez la un exemplu, dintre apatia Botoșaniului la 1-3 acasă cu FCSB și îndârjirea sa de la 3-2 cu Craiova în Bănie.

Chiar dacă, închipuiți ori dornici de polemică, ne place să facem din țânțar armăsar, să dramatizăm și să vedem aranjamente peste tot, există încă partide care dau de gândit. Dubioase. Ele-s mai puține, de acord, însă mai sunt.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.