Campionate

Barcelona, pas greșit cu Levante, într-un „thriller” cu 6 goluri! Cum arată calculele pentru titlu acum

Frenkie de Jong vs Gonzalo Melero în Levante - Barcelona 3-3 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 12 mai 2021

Barcelona nu a putut să o învingă pe Levante în etapa 36 din La Liga. A fost 3-3 pe Estadi Ciutat de Valencia, iar șansele catalanilor la titlu se diminuează.

Barcelona a avut o primă repriză bună cu Levante. Messi a deschis scorul în minutul 25, cu o finalizare din cădere, din interiorul careului. În minutul 34, Pedri a făcut 2-0, îndeplinind o simplă formalitate după incursiunea lui Ousmane Dembele.

Levante, mai bună în repriza a doua

Pentru catalani a urmat o repriză secundă de coșmar. Cu un fotbal curajos, îndrăzneț, Levante a egalat în doar două minute, grație golurilor marcate de Melero (57) și Morales (59). Căpitanul Morales a înscris superb, din voleu, după un 1-2 cu Roger Marti.

Echilibrul pe tabelă s-a păstrat doar 5 minute, pentru că Ousmane Dembele a înscris în minutul 64, cu un șut în forță de la aproximativ 12 metri de poartă. Scorul nu a rămas așa, pentru că Sergio Leon a egalat la 3 în minutul 83, cu o deviere foarte frumoasă de lângă Gerard Pique.

Clasament La Liga: Barcelona, a treia șansă la titlu

Barcelona avea șansa de a urca pe primul loc, dar cu acest egal ajunge pe 2, cu 76 de puncte, unul sub Atletico Madrid și unul peste Real Madrid, însă rivalele din Madrid au un meci mai puțin jucat.

Pentru a câștiga titlul, Barcelona trebuie să câștige meciurile pe care le mai are de jucat (acasă cu Celta Vigo și în deplsare la Eibar), Atletico să nu obțină mai mult de 4 puncte din cele 3 etape rămase (Real Sociedad și Osasuna acasă, Valladolid în deplasare), iar Real Madrid să piardă cel puțin una dintre cele 3 partide pe care le mai are de jucat (cu Granada și Athletic Bilbao în deplasare și Villarreal acasă).

Mai multe știri din La Liga:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.