Simona Halep, numărul 3 mondial, are probleme la gamba stângă, apărute brusc în meciul cu Angelique Kerber din turul 2. Doar RMN-ul poate limpezi diagnosticul, spune doctorul Sorin Popescu.
Ghinioanele medicale parcă se înlănțuiesc pentru Simona Halep. Recent recuperată după problemele la umărul drept, deținătoarea titlului la Roma a suferit o accidentare apărută parcă din senin în meciul din turul secund, contra lui Angelique Kerber, într-un moment în care se afla în avantaj, 6-1, 3-3.
„A încercat o plecare bruscă, o zvâcnire la retur, când a văzut direcția în care îi servește, apoi a părut că s-a relaxat brusc și imediat a dus mâna la gambă. Era un moment important, a intuit unde servește Kerber și a vrut să aibă o reacție extrem de rapidă”, explică medicul Sorin Popescu, care a urmărit cu atenție secvența pe transmisia tv. „Durerea ca o tăietură de cuțit, care apare la ruptură, la asta ne duce cu gândul”, a adăugat el.
Simona Halep și adversara ei, Angelique Kerber, care s-a arătat foarte săritoare și preocupată Foto Jimmie48PhotographyCazul accidentării Simonei Halep: 90 la sută fidelitate la RMN
Este ceea ce a revelat chiar Simona miercuri după-amiază, printr-o postare pe rețelele de socializare, după ce efectuase primele investigații. „O ecografie a arătat că am o ruptură la gamba stângă. Deocamdată nu e sigur cât va dura perioada de recuperare”, a dezvăluit numărul 3 mondial, care urma să efectueze ieri un examen de rezonanță magnetică.
„Atunci, imediat, a fost un diagnostic prezumtiv, cu ecografie făcută la fața locului, unde s-a observat probabil o leziune musculară, eventual și un hematom. La ecografie fidelitatea este de 50%, la RMN de 90%”, a punctat Popescu, cel care mulți ani a fost medicul echipelor de Cupa David și Cupa Fed ale României.
Posibil pronostic pesimist: „Halep s-a palpat spre tendon”
El a indicat însă și un element îngrijorător. „S-a palpat sus, spre tendon, spre partea din capăt a mușchiului gemen și asta nu e de bun augur, dacă e localizat acolo, în zona mai tendinoasă. Dacă e așa, pronosticul e mai pesimist. Tendoanele sunt mai fibroase, se rup mai greu și se vindecă mai greu, mușchiul se rupe mai ușor, dar se și vindecă mai ușor. Doar RMN-ul poate lămuri diagnosticul”, a spus Sorin Popescu.
O posibilă cauză a unei accidentări de acest tip? „Dacă o asemenea problemă apare când ești încălzit, ne gândim ori la o forțare extremă, ori la o oboseală musculară cronică”, a subliniat doctorul.
{{text}}