Liga Campionilor

Şi dacă...

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

De Rossi nu rata un penalty în prima repriză, calificarea se putea juca. Ratînd, i-a garantat lui Manchester semifinalele.

Calificarea, 90 la sută, se jucase săptămîna trecută, cînd Man. United trecuse triumfal de Roma chiar în Cetatea Eternă. Acel 2-0 îl liniştise pe Ferguson. Nu-şi făcea griji Sir Alex că ar fi putut pierde semifinalele Champions League.

De aceea, aseară, managerul lui Manchester a folosit o echipă cu atîtea rezerve. Iar Cristiano Ronaldo şi Rooney au stat lîngă el, pe bancă! Şi doar Rooney a intrat, în repriza a doua. A vrut să le dea o şansă de a apărea în Ligă în acest sezon şi altora, ca Pique sau Silvestre, ultimul de-abia refăcut după o gravă ruptură de ligamente încrucişate la genunchi.

A mai fost însă un moment care, încheiat altfel, ar fi încins puţin spiritele pe Old Trafford. L-ar fi forţat pe Ferguson să-l trezească şi pe fantasticul Ronaldo. Dar acel moment de tensiune a fost provocat de o greşeală de arbitru. În minutul 29, la un atac al Romei, Mancini a plonjat spectaculos în careu. Brazilianul s-a aruncat înainte ca Brown să-i atingă piciorul drept. Totuşi, "fluieraşul" norvegian Ovrebo a vrut să mai dea ceva piper acestui meci, dictînd penalty. De Rossi şi-a bătut joc şi de acest cadou, şi de această ultimă speranţă a squadrei giallo-rossa. A tras tare, peste poartă. Era, oficial, finalul Italiei în Ligă.

A urmat un joc pentru spectatori, frumos, rapid, cu faze la ambele porţi. Şi, ca să nu mai existe vreun dubiu asupra superiorităţii "diavolilor", Tevez a întors cuţitul în rana Romei, plonjînd superb şi marcînd golul victoriei. În final, în plină sărbătoare, a revenit şi Gary Neville, căpitanul roş-abilor. După 13 luni de pauză.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.