Liga 1

ASTRA - VOLUNTARI 0-3 » Ilfovenii evită retrogradarea directă, Astra tremură pentru menținerea în Liga 1! Clasamentul actualizat

ASTRA - VOLUNTARI // FOTO: captură DigiSport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 15 May 2021

FC Voluntari a obținut o victorie răsunătoare la Giurgiu, 3-0 cu Astra, și a scăpat matematic de retrogradarea directă.

Ilfovenii au obținut un rezultat foarte bun la al doilea meci jucat sub comanda antrenorului Liviu Ciobotariu. Partida a început cu Voluntari în atac, iar în minutul 2 Alexandru Ilie a cerut penalty, după ce a fost ținut de Graovac în careu. Horia Mladinovici a decis să lase jocul să curgă.

În minutul 27, Jefte Betancor a deschis scorul după ce l-a depășit cu noroc pe Graovac. În celălalt careu, imediat înainte de gol, giurgiuvenii ceruseră penalty pentru un presupus henț al unui fotbalist de la FC Voluntari, dar Horia Mladnovici a decis corect să nu acorde penalty, din moment ce jucătorul ilfovenilor avea mâna la spate.

Până la pauză, Astra a fost de trei ori aproape de egalare: Valerică Găman a trecut pe lângă gol în două rânduri, în același minut, 34, iar Montini o dată (minutul 45). 

FC Voluntari, repriză de vis 

FC Voluntari a început a doua parte foarte bine, iar Da Veiga Lopes a făcut 2-0 în minutul 49, după o pasă lungă, superbă, a lui Gabi Tamaș. În minutul 65, Sebastian Mailat a dus scorul la 3-0 cu un gol extraordinar. A reluat din prima, cu exteriorul, iar mingea s-a dus aproape de vinclul porții lui Mihai Popa.

Clasament Liga 1: Astra, în mare pericol!

FC Voluntari urcă pe locul 6, primul deasupra locurilor de baraj, cu 27 de puncte. Ilfovenii nu mai pot retrograda matematic, în cel mai rău caz urmând a disputa barajul pentru menținerea în Liga 1. Astra este pe 8, cu 24 de puncte, și tremură pentru menținerea în Liga 1. Dacă în ultima etapă Hermannstadt bate FC Argeș, iar giurgiuvenii nu vor câștiga la Ovidiu, cu Viitorul, Astra va retrograda direct, alături de Poli Iași!

ASTRA - VOLUNTARI 0-3

ASTRA - VOLUNTARI, echipe de start:

ASTRA GIURGIU: Popa - David Bruno, Găman, Graovac, Lamanje - Canadija, Boe Kane, Răduț - Merloi, Montini, V. Gheorghe
REZERVE: Bolboașă, Jovanovic, Raspopovic, Balaure, Stahl, Krpic, Șerban, Wuthrich, Crepulja
ABSENȚI: Takayuki, Fatai, Ioniță II (suspendați de ANAD)
ANTRENOR: Ionuț Badea

VOLUNTARI: Rîmniceanu - Veiga, Tamaș, Armaș, Al. Vlad - Al. Ilie, Droppa, Tavares, I. Gheorghe - Betancor, Da Veiga Lopes
REZERVE: Lavin, Balaur, Achim, Satli, C. Costin, Briceag, Pesic, Mailat, Angelov
ANTRENOR: Liviu Ciobotariu

Stadion: „Marin Anastasovici” (Giurgiu)
Arbitru: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti) / A1: Marica Mihai Marius (Bistriţa), A2: Danşa Ciprian Florin (Satu Mare)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.