Tenis

Rafael Nadal - Novak Djokovic 7-5, 1-6, 6-3. Al 10-lea trofeu pentru spaniol la Roma!

+6 Foto
Rafael Nadal (34 de ani, locul 3 ATP) și Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) se întâlnesc ACUM, în finala turneului Master de la Roma.

Articol de Mitică Docan  —  Sunday, 16 May 2021

Rafael Nadal (34 de ani, locul 3 ATP) l-a învins pe Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP), scor 7-5, 1-6, 6-3, în finala turneului Masters de la Roma.  

  • Rafael Nadal a câștigat cel de-al 10-lea său trofeu pe zgura de la Roma. 
  • Spaniolul l-a egalat pe Novak Djokovic la numărul-record de Mastersuri câștigate în carieră: 36. Pe locul secund în istorie se află elvețianul Roger Federer, cu 28 de trofee;

Cum s-a desfășurat Rafael Nadal - Novak Djokovic 7-5, 1-6, 6-3

Nole a servit bine în primul game, a lovit puternic și precis cu forehand-ul și și-a adjudecat repede primul game, 1-0. Apoi, sârbul a pus presiune pe serviciul lui Nadal. Djokovic a rezistat unor mingi de break, după care a iuțit ritmul, a profitat de o dreaptă afară a lui Rafa și s-a distanțat la 2-0. Bucuria nu a durat prea mult. Decis să își recupereze gameul, Nadal a fost agresiv și Djokovic nu și-a putut apăra avansul, cedând pe propriul serviciu, 2-1 pentru sârb. Apoi, s-a mers cap la cap. 

Nadal s-a rostogolit pe zgură din cauza liniei: „O să murim” 

Un moment tensionat a avut loc la un schimb câștigat de Rafael Nadal la fileu, cu care și-a adus o minge de break, la 3-3. Spaniolul s-a împiedicat pe linia de margine, ieșită ușor, și s-a rostogolit. I-a reproșat arbitrului: „O să murim cu ele”, iar oficialii au intervenit și au bătut linia cu un ciocan. Partida s-a reluat, Djokovic și-a adjudecat repede gameul. 

S-a mers din nou cap la cap, punctele importante intensificându-se. Sârbul a apelat mai des la „scurtă”, dar spaniolul a găsit rețeta câștigătoare. 6-5 și serviciu pentru primul set! Nadal nu a ezitat și a închis primul set, 7-5. 

+6 Foto
Rafael Nadal, foto: Guliver/gettyimages

În setul secund, Nadal a încercat să se desprindă devreme. Dar Djokovic a făcut față asaltului, grație „scurtelor” din ce în ce mai dese și a agresivității pe serviciul spaniolului. Și breakul a venit în dreptului liderului mondial, la 2-1, când Djokovic a fructificat prima minge de break după un rever în cros senzațional. 

Nu le-a bifat pe niciuna, dar Nole s-a impus la avantaje și a dus finala în setul decisiv.Apoi, sârbul a mărit și mai mult ecartul. Un al doilea break și un serviciu impecabil l-au adus la 2 mingi de set, când avea 5-1. Nu a bifat niciuna dintre ele, dar s-a impus la avantaje și a dus meciul în set decisiv!

9-5la lovituri câștigătoare a avut Djokovic în fața lui Rafael Nadal în setul secund

Setul decisiv a fost o altă afacere. Ambii combatanți au săpat tranșeele și au început acel război de uzură care a făcut din această rivalitate una celebră. Novak Djokovic a fost pus sub presiune în primele gameuri, când Nadal a sperat să rupă puțin ritmul, dar neglijența în câteva puncte simple l-a costat pe spaniol. A urmat șansa sârbului, la 2-2, cu minge de break. Un forehand în fileu a anulat-o. Apoi a mai venit o minge de break. Anulată și ea. Apoi, Nadal și-a fructificat șansele, 3-2. 

Imediat, Nadal a avut 3 mingi de break și a obținut breakul la zero! Și acolo s-a rupt finala de la Roma. 

VIDEO Rezumatul finalei câștigate de Nadal în fața lui Djokovic

Djokovic - Nadal, rivalitate istorică la Roma

Nadal și Djokovic, doi dintre greii tenisului masculin, s-au înfruntat la Foro Italico pentru a 9-a oară. Cei doi dețin o serie de recorduri impresionante pe zgura din capitala Italiei: 

  • Din 2005, în fiecare an în finala turneului de la Roma s-a regăsit unul dintre Rafael Nadal și Novak Djokovic, sau chiar amândoi.
  • 14 dintre ultimele 16 ediții ale turneului de la Roma au fost câștigate de Nadal sau Djokovic
  • 6 victorii are Nadal cu Djokovic la Roma. Sârbul are 3

Meciul a fost și un indicator interesant pentru Roland Garros, acolo unde sârbul Djokovic încearcă să îl detroneze pe Nadal și să se apropie la un singur Grand Slam de perechea Federer-Nadal, care deține câte 20 de trofee în cele mai importante 4 turnee din an. 

57 de meciuris-au jucat între Djokovic și Nadal. Sârbul conduce la „directe”, 29-28

Becker nu-i alege nici pe Nadal, nici pe Djokovic pentru Roland Garros

Neamțul Boris Becker, învingător în 6 turnee de Grand Slam, a oferit o serie de declarații pentru Eurosport, în care a mizat pe compatriotul Alexander Zverev pentru turneul de la Roland Garros, care începe pe 24 mai: 

Zverev este pe lista mea, el poate fără îndoială să se impună anul acesta la Roland Garros. Să nu uităm ce a făcut la Madrid. Nu oricine poate să-l învingă pe Nadal pe zgură, chiar la el acasă. Tsitsipas e foarte puternic de aseamenea, Rublev la fel. Thiem încă nu este în formă, ceva lipesște acolo. Djokovic a pierdut devreme la Monte Carlo, la fel și la Belgrad. Nu trece nici el printr-o formă de joc bună. Turneul de la Roma e extrem de important pentru el. Nadal la fel. Are o carte de vizită pe care scrie 35 de ani începând cu luna iunie. Timpul nu are răbdare cu nimeni.

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.