Campionate

Alisson a marcat golul care o poate duce pe Liverpool în Ligă și a izbucnit în lacrimi: „Unele lucruri nu pot fi explicate, este voința lui Dumnezeu”

+10 Foto
Alisson Becker (28 de ani), portarul celor de la Liverpool, a marcat golul victoriei în deplasarea cu West Brom, scor 2-1, la ultima acțiune a meciului.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 16 May 2021

Alisson Becker (28 de ani), portarul celor de la Liverpool, a marcat golul victoriei în deplasarea cu West Brom, scor 2-1, la ultima acțiune a meciului. 

Liverpool luptă cu Leicester și Chelsea pentru ultimele două locuri de Liga Campionilor. „Cormoranii” au fost astăzi la câteva secunde să rateze obiectivul, dar au fost salvați de portarul Alisson.

Portarul Allison, erou în West Brom - Liverpool

Liverpool s-a chinuit în fața deja retrogradatei West Brom. Gazdele au deschis scorul după exact un sfert de oră, prin atacantul Robson-Kanu. Starurile „cormoranilor”, Mane și Salah, au colaborat pentru reușita de 1-1, în minutul 33. Egipteanul a fost la finalizare și l-a egalat pe Kane în clasamentul golgeterilor din Premier League. 

Liverpool a presat steril în repriza secundă. Alexander-Arnold și Wijnaldum au avut două șanse mari în ultimele 10 minute, dar nu au nimerit poarta. Reușita izbăvitoare a venit la ultima acțiune. Alisson a primit permisiunea lui Klopp de a urca în careul advers, a destabilizat sistemul de marcaj al lui Allardyce și a reluat cu capul din 6 metri, nemarcat.

VIDEO Alisson, gol în West Brom - Liverpool. Rezumatul meciului

Alisson, interviu emoționant

Alisson și-a pierdut tatăl în luna februarie a acestui an, într-un accidentat petrecut în țara natală, Brazilia. Portarul lui Liverpool s-a emoționat în momentul în care a vorbit despre el.

Sunt prea emoționat, în ultimele luni mi s-au întâmplat unele lucruri, mie și familiei mele. Fotbalul e viața mea. Joc de când mă știu. Jucam mereu cu tatăl meu. Sper că a văzut asta, acolo, sus, cu Dumnezeu. 

Uneori lupți, lupți și nu vine golul. Așa a fost astăzi. Mă bucur atât de mult că i-am ajutat. Au alergat atât de mult. Nu pot fi mai fericit de atât. Am încercat să mă uit pe bancă, nimeni nu se uită. Apoi am primit acceptul. A fost momentul perfect. Centrarea a fost ideală, eu doar am pus capul. A fost unul dintre cele mai frumoase goluri pe care le-am văzut, sigur e cel mai frumos marcat, pentru că e primul.

Unele lucruri în viața nu pot fi explicate. Este pur și simplu dorința lui Dumnezeu. Am stat departe de interviuri multă vreme. Mereu mă emoționez când discut despre tatăl meu. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost aproape de mine. Chiar și cei de la Everton, Manchester City, Chelsea, mi-au trimis scrisori de susținere. Dumnezeu așa ne arată iubirea lui, prin oameni.
- Alisson, portar Liverpool

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.