Liga 1

Cornel Dinu, elogii pentru Dusan Uhrin Jr.: „Ce n-aveau atunci și au acum jucătorii?”

+23 Foto
Cornel Dinu (72 de ani) crede că toate meritele pentru finalul excelent de sezon al lui Dinamo îi aparțin antrenorului Dusan Uhrin Jr. (53 de ani).

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 17 mai 2021

Cornel Dinu (72 de ani) crede că toate meritele pentru finalul excelent de sezon al lui Dinamo îi aparțin antrenorului Dusan Uhrin Jr. (53 de ani).

Dusan Uhrin Jr. a acceptat postul de antrenor la Dinamo într-o situație critică. A preluat ștafeta de la Gigi Mulțescu și are acum o serie de 6 victorii consecutive. Cornel Dinu, un dinamovist reținut în ceea ce privește complimentele, i-a lăudat performanțele. 

Dusan Uhrin, lăudat de Cornel Dinu

„După 13 etape jalnice, cinci victorii consecutive… ce n-aveau atunci și au acum? Sunt aceiași jucători… În primul rând, vreau să spun că ar trebui ca pe toți cei care s-au ocupat de Dinamo înainte să-i aruncăm în Dâmbovița lângă hotelul Rin… 

Pe Gigi (n.r. Mulțescu) cu colac de salvare… El a făcut tot ce a putut, dar s-a văzut că situația l-a depășit de data aceasta, a fost peste puterea lui de a ordona lucrurile, indiferent cât a vrut. Și nu poate spune nimeni că nu s-ar pricepe”, a spus Cornel Dinu, potrivit Fanatik.

Secretul succesului lui Uhrin, în viziunea lui Cornel Dinu 

„Sunt trei lucruri de spus despre Dusan Uhrin. În primul rând are o charismă, impune, este un om serios, care știe ce vorbește, probabil vorbește puțin și la obiect, iar asta contează la jucători, să fii scurt și clar, să priceapă repede, mai ales când ești în criză de timp și rezultate. A impus în ceea ce privește angajamentul, a știut să-i motiveze la maxim pe jucători, asta s-a simțit în responsabilizarea și concentrarea jucătorilor.

Apoi, al doilea lucru, a găsit o formulă care a ridicat randamentul jucătorilor, a știut să-i pună în valoare la maximul lor, acest 5-3-2 defensiv, chiar 8-2-1 la nevoie, dus într-un 3-5-2 pe atac. 

Al treilea aspect, a reparat deficiențele fizice, echipa a jucat într-un bloc foarte scurt, a alergat mai mult mingea decât jucătorii, singurii jucători cu un efort deosebit au fost cei de pe benzi, Sorescu și Filip, care se pretează la așa ceva. 

Per total Uhrin a ridicat valoarea jucătorilor și a compensat prin realism deficiențele pe care le-au creat alții și n-au putut să le depășească. Uhrin se dovedește, nu pentru prima dată, un antrenor care poate ridica randamentul unui lot și poate compensa rapid deficiențele pe care le moștenesc”, a completat Cornel Dinu. 

VIDEO Fanii lui Dinamo au mers la Pitești, alături de formația lui Dusan Uhrin

>

Citește și alte știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.