Liga 1

CFR Cluj a devenit azi și „campioana provinciei” » 7 borne istorice atinse de clujeni + performanță unică în familia Iordănescu!

+50 Foto
CFR Cluj a cucerit al 4-lea titlu consecutiv în Liga 1, după victoria cu FC Botoșani, scor 1-0, și a stabilit o serie de recorduri impresionante.

Articol de Liviu Manolache  —  Tuesday, 18 May 2021

CFR Cluj a cucerit al 4-lea titlu consecutiv în Liga 1 și al 7-lea din istorie, după victoria cu FC Botoșani, scor 1-0, și a stabilit o serie de recorduri impresionante. Ardelenii le-au depășit azi pe Chinezul Timișoara și UTA, cucerind și titulatura de „Campioana provinciei”. 

CFR Cluj a demonstrat încă o dată că este cea mai puternică formație din Liga 1. Edi Iordănescu a recuperat deficitul față de FCSB și intră direct istoria fotbalului românesc. Alături de tatăl său, Anghel Iordănescu, formează primul cuplu tată-fiu care cucerește titlul în România. Nu e singurul record stabilit de „feroviari”.

>

CFR Cluj scrie istorie în Liga 1: 7 borne impresionante

  • Pentru prima dată, o echipă care nu a câştigat sezonul regular s-a impus la finalul campionatului
  • Prin cel de-al 7 lea titlu câştigat, CFR o egalează pe Venus şi urcă pe locul 3 all-time, fiind depăşită doar de Steaua/FCSB - 26 şi Dinamo - 18.
  • Graţie celor 7 titluri, Clujul devine al 3-lea oraş ca număr de trofee, depăşind Arad. Primele două locuri sunt Bucureşti - 62, Timişoara 10.
  • CFR este prima echipă după Steaua 1993-98 care leagă cel puţin 4 titluri la rând. De asemenea, este doar a doua echipă din provincie care leagă 4 titluri la rând, precedentul realizându-l Chinezul Timişoara, de 6 ori între 1921/22-1926/27.
  • Arlauskis şi Deac au ajuns la 6 titluri câştigate, fiind depăşiţi în istoria campionatului doar de Marius Lăcătuş - 10 titluri, Adrian Bumbescu, Mircea Lucescu, Dumitru Stângaciu şi Tudorel Stoica, fiecare câte 7
  • Căpitanul clujenilor, Mario Camora, este fotbalistul activ cu cele mai multe sezoane consecutive în Liga 1: 10, dintre care 5 încheiate cu titlu
  • Avem prima pereche tata-fiu campioana a Romaniei ca antrenori, Anghel de 4 ori, Edi acum. De asemenea, Dan Petrescu, antrenorul plecat la jumătatea sezonului, ajunge la al 5-lea său titlu. Doar Dumitru Nicolae Nicuşor - 7 şi E. Jenei - 6 au mai multe.

FOTO CFR Cluj sărbătorește un nou titlu în Liga 1

+50 Foto
FC Botoșani - CFR Cluj. FOTO: Raed Krishan

Citește și alte știri despre CFR Cluj: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.