Cupa Romaniei

Sorin Cârțu știe ce i-a lipsit Craiovei pentru a lua titlul: „Am fi luat măcar un campionat în perioada asta”

+46 Foto
FOTO: Raed Krishan

Articol de Vlad Nedelea, Bogdan Sorocan (video)  —  duminică, 23 mai 2021

CS Universitatea Craiova a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Astra, echipă retrogradată în Liga 2, scor  3-2, după prelungiri.

  • CS Universitatea Craiova a obținut calificarea în turul secund al UEFA Conference League. Sepsi va juca barajul pentru cupele europene, cu învingătoare dintre Chindia și Viitorul.

La finalul partidei de la la Ploiești, Sorin Cârțu, președintele oltenilor, a vorbit despre succesul obținut de elevii lui Marinos Ouzounidis și despre revenirea publicului pe stadion. 

Fostul jucător este de părere că echipa va fi mai puternică împreună cu fanii și că aceștia ar fi putut fi decisivi în lupta la titlu.

VIDEO Sorin Cîrțu, după ce Craiova a luat Cupa României: „Așa câștigăm noi mereu, cu emoții”

>

„Noi, când am câștigat ceva, am făcut-o cu emoții mari! E normal, e o finală de Cupă și mereu e un stimulent pentru echipele care joacă. Nu m-a surprins atitudinea Astrei, orice jucător își dorește să câștige o finală. A fost un meci frumos, dar cu emoții pentru echipe. 

Suporterii ne-au lipsit foarte mult. Mereu au reprezentat un imbold pentru noi, au fost al 12-lea jucător. E o astfel de atmosferă, sunt cântece, încurajări, nu poți să joci cu tribune goale. Dacă suporterii erau în tribună, măcar un campionat luam în această perioadă. Mai ales cel de anul aceasta. Lipsa lor ne-a împiedicat să câștigăm un campionat!

Cupa a fost un obiectiv, celălalt obiectiv, câștigarea campionatului, nu l-am realizat. Ne-am clasat pe locul 3, un loc pe care-l merităm”, a declarat Sorin Cârțu.

Am discutat deja cu patronul despre sezonul următor, despre ce trebuie să facem. Vom încerca să ajungem în grupele Conference League. Pentru mine este o problemă că avem nevoie de multe ocazii pentru a marca. 

Puteam face mai mult și în campionat, dar erorile ne-au dus într-o astfel de ipostază. Pentru o echipă ca noi, e foarte greu să joci fără fani. Ei îți dau energie, îți dau multe în timpul meciului. Sigur, pot adăuga și presiune, dar avem nevoie de ei! 
- Marinos Ouzounidis, antrenor Craiova

Citește mai multe știri despre finala Cupei României 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.