Opinii

Dar și când o reveni Koljic...

Articol de Remus Răureanu  —  Sunday, 23 May 2021

Craiova tot așteaptă să i se întoarcă pe teren golgeterul ca să conteze cu adevărat în lupta pentru titlu. Între timp, rezervele golgeterului bosniac ajung doar până la Cupa României.

Universitatea mai câștigă o Cupă după trei ani și se plimbă printr-un labirint din care nu izbutește să scape.

Clubul lui Rotaru a progresat evident de când a fost invitat în liga a doua. A promovat, a câștigat suporteri, a descoperit și a achiziționat fotbaliști, a devenit o forță dintre cele mai mari în campionat. Doar că nu reușește să câștige titlul.

Ouzounidis a exprimat după victoria cu Astra ideea pe care o au și șefii lui, și suporterii, și media: absența lui Koljic a contat enorm, cu bosniacul în echipă altfel ar fi stat lucrurile! 

De doi ani se consolează Craiova cu gândul că atacantul-golgeter are să revină și atunci candidatura pentru șefia campionatului o să devină solidă cu adevărat. 

În acești doi ani, Koljic a marcat goluri multe, dacă le raportăm la meciurile prea puține în care a apărut.

Opt partide ca titular și șase goluri în stagiunea trecută, șase jocuri din start și șase goluri în ediția curentă a Ligii 1. Rezultă o medie grozavă, de vârf foarte bun, însă numerele concrete arată că Universitatea joacă, de fapt, în mod constant fără cel mai bun marcator din lotul trecut pe hârtie: 42 de meciuri și 25 de goluri în trei ani.

Koljic din imaginația antrenorului, a fanilor și a presei e un marcator feroce. Elvir din realitate joacă prea puțin ca să influențeze el lupta pentru câștigarea campionatului. 

Elvir Koljic

Fragilitatea și ghinionul i-au șubrezit bosniacului randamentul și l-au transformat dintr-un fotbalist foarte bun într-un pacient pe care-l regretă toți. Mereu se întâmplă ceva. Cade pe spate, îl lovește Mihalache de la Iași fără să vrea. 

Când Craiova calculează cum ar deveni campioană dacă ar juca ex-iugoslavul e ca și cum oltenii ar aștepta să reapară Cămătaru, Craioveanu, Claudiu Niculescu.

Cine știe ce fel de atacant va mai fi Koljic și dacă echipa se va putea baza vreodată pe el etapă de etapă, așa cum FCSB s-a agățat încontinuu de golurile lui Florin Tănase?

Când a mai recrutat atacanți, clubul s-a orientat către "vice Koljic", rezerve ale bosniacului, în așteptarea revenirii lui în forma pe care o țin minte oamenii. 

Pentru titlu ar fi nevoie de un titular capabil să joace la fel de bine ca Elvir măcar în 30 de meciuri dintr-un an.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.