Campionate

Turcul de 35 de ani care a impresionat Franța » Depășit doar de Cristiano Ronaldo în Top 5 Europa!

Burak Yılmaz, transferat vara trecută, gratis, de la Beșiktaș, a fost secretul lui Lille, foto: Ligue 1

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 24 mai 2021

Turcul Burak Yılmaz, transferat vara trecută, gratis, de la Beșiktaș, a fost secretul lui Lille, noua campioană a Franței. 16 reușite în 28 de meciuri. Inclusiv golul anului!

După fix zece ani, Lille este din nou campioana Franței. Al 4-lea titlu al „nordicilor". Din 2011, când era antrenor Rudi Garcia, și Eden Hazard, Landreau, Rami, Gervinho și Moussa Sow impresionau în iarbă, în 2021, cu Christophe Galtier pe bancă și o combinație extraordinară de tineri și veterani. 

David (21 de ani), Botman (21) și Soumaré (22) au creat, împreună cu Burak Yılmaz (35) și căpitanul José Fonte (37), o echipă dinamică, proaspătă, cu un joc agresiv, dar și rapid, foarte tehnic.

Burak Yilmaz, depășit doar de Cristiano Ronaldo

MVP a fost turcul Burak Yilmaz, venit gratis vara trecută, de la Beșiktaș. Golgeterul lui Lille și sufletul formației lui Galtier. Chiar dacă a pierdut zece etape din cauza unei accidentări musculare, are 16 goluri în 28 de meciuri. 

Printre jucătorii trecuți de 35 de ani, numai Cristiano Ronaldo a marcat mai mult în primele cinci campionate ale Europei (29 la Juventus).

Pe 16 mai, după 0-0 acasă cu Saint-Etienne, parizienii apropiindu-se la un singur punct de lider, Yılmaz le-a transmis coechipierilor pe tunelul spre vestiar: „Stați liniștiți. Noi vom cuceri titlul. Suntem câini de luptă”. Și așa s-a întâmplat.

Christophe Galtier, campion cu Lille, va semna foarte probabil cu Nice, foto: Imago

Burak Yilmaz: „Allah te răsplătește după inima ta"

Duminică seară, el a înscris al doilea gol la 2-1 cu Angers, decisiv pentru meci și pentru Ligue 1. „Allah te răsplătește întotdeauna după inima ta", a postat Burak pe rețelele de socializare. 

La aproape 36 de ani (îi împlinește pe 15 iulie), e încă foarte sus. Nominalizat printre cei mai valoroși cinci jucători ai campionatului francez, BY17 a câștigat totuși un premiu: golul anului! O torpilă de la 30 de metri în vinclu, la 3-0 cu Lens, în derby-ul nordului.

21 de goluria influențat Burak Yılmaz la Lille (16 reușite, 5 pase decisive) în Ligue 1

83 de punctea adunat Lille în acest sezon, record în istoria clubului în campionat

Citește și alte știri din Ligue 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.