Liga 1

Un club de tradiție al României e în negocieri cu Viktor Orban: „Așa se pot obține rezultate!”

Investițiile lui Viktor Urban sunt așteptate precum pâinea caldă în România

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 24 mai 2021

Cluburile românești sunt din ce în ce mai atrase de mirajul financiar venit dinspre prim-ministrul maghiar Viktor Orban, ale cărui investiții sunt deja vizibile la echipe precum Sepsi Sfântu Gheorghe sau Csikszereda Miercurea Ciuc.

Nici UTA, un alt club din Vestul României, n-ar spune nu unui ajutor primit din partea premierului maghiar. 

Invitat la GSP Live, Alexandru Meszar, unul dintre acționarii „Bătrânei Doamne” și politician UDMR, a dezvăluit că echipa pe care o reprezintă e dispusă să pună bazele unui pareneriat cu vecinii de la Budapesta.

Alexandru Meszar: „Vedem că se pot obține rezultate cu o finanțare suplimentară”

„Mă gândesc, da, pentru că este nevoie și vedem că se pot obține rezultate cu o finanțare suplimentară. Sunt exemple foarte bune din țară și nu numai. 

Există deja discuții inițiate în județul Bihor, există planul pentru academii în Satu Mare, deci sunt proiecte în derulare”, a spus Alexandru Meszar, în direct la emisiunea moderată de jurnalistul GSP Costin Ștucan.

VIDEO Va fi UTA finanțată de maghiari? Alexandru Meszar: „Așa se pot obține rezultate!”

>

De ce nu a a accesat UTA bani de la Budapesta până acum 

Meszar a mai afirmat că UTA nu a accesat până acum fonduri maghiare fiindcă s-a temut de un feedback negativ al comunității, în contextul în care peste 85% din populația Aradului e reprezentată de români. 

Totuși, acționarul arădenilor se află într-un permanent contact cu Viktor Orban: „Răspunde într-o zi la scrisorile noastre. În România, e nevoie de 30 de zile, plus alte zile de prelungire”, a mărturisit Meszar.

Unde a investit până acum Guvernul de la Budapesta

SEPSI:

  • echipă din Sf. Gheorghe
  • face parte din județul Covasna, unde maghiarii reprezintă 74% din totalul populației
  • Sf. Gheorghe are o populație de aproape 56.000 de oameni, dintre care maghiari 73,6% și români 21%

CSIKSZEREDA:

  • echipă din Miercurea Ciuc
  • face parte din județul Harghita, unde maghiarii reprezintă 85% din totalul populației
  • Miercurea Ciuc are o populație de aproape 40.000 de oameni, dintre care maghiari 78,5% și români 16,8%

Ungaria, 2 miliarde pentru fotbal!

În urmă cu aproape 10 ani, Viktor Orban, premierul Ungariei, a declanșat un megaproiect, prin care sportul, în general, și fotbalul, în special, să primească o infuzie masivă. 

Atât direct de la stat, cât și dinspre companii private, în baza unei legi fiscale prin care acestea aveau facilități majore dacă direcționau o parte din profit spre zonele de sport. Doar spre fotbal, între 2011 și 2020, investiția a fost de aproape 2 miliarde de euro.

Viktor Orban a fost fotbalist

Actualul prim-ministru al Ungariei are o afinitate către sport, mai ales către fotbal. În tinereţe a jucat fotbal la echipa Felcsut, iar în prezent a fost un mare susţinător al sprijinirii, prin proiecte guvernamentale, a dezvoltării infrastructurii din fotbal. 

Cluburile maghiare s-au dezvoltat, au mai toate stadioane de top şi au ajuns să deţină bugete şi de peste 13-15 milioane de euro.

Ferencvaros, care a fost în grupele Champions League, l-a angajat ca antrenor pe Sergei Rebrov, căruia îi plăteşte un salariu anual de 1 milion de euro, iar clubul depășește 20 de milioane de euro pe an ca buget, dublu față de cât a avut FCSB în 2019-2020.

15 aniare Viktor Orban în fruntea guvernului de la Budapesta, primul mandat a fost între 1998 și 2002, iar al doilea a început în 2010

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.