Atletism

CIO a retras medalii

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

CIO a retras medaliile cucerite de ştafetele din care a făcut parte şi Marion Jones la JO 2000

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat, joi, că retrage medalia de aur câştigată în proba de 4x400 metri şi cea de bronz cucerită la 4x100metri, ambele deţinute de ştafetele americane din care a făcut parte şi Marion Jones, la JO de la Sydney, informează AFP.

Pe 1 aprilie, medalia de argint obţinută de atleta Marion Jones la proba de 100 de metri, la Campionatul Mondial din 2001 de la Edmonton, a fost oferită sportivei Katerina Thanou (Grecia), conform unei hotărâri luată de Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF).

Pe 5 octombrie 2007, Marion Jones a recunoscut că a folosit steroizi în timpul Jocurilor Olimpice de la Sydney din 2000. Ulterior, aceasta a returnat medaliile câştigate în cadrul acelei competiţii, trei de aur şi două de bronz. La sfârşitul lunii noiembrie, Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a suspendat-o pe atletă pe o perioadă de doi ani, începând cu 8 octombrie. Comitetul Olimpic Internaţional a descalificat-o la începutul lunii decembrie pe Jones, declarând-o ineligibilă pentru Jocurile Olimpice de la Beijing.

În vârstă de 32 de ani, Marion Jones a fost condamnată pe 11 ianuarie la şase luni de închisoare pentru că a minţit anchetatorii federali în mai multe rânduri. Atleta a fost încarcerată pe 7 martie în statul Texas.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.