Liga 1

Oficial: omul dorit de Mititelu a semnat cu FC U Craiova!

FC U Craiova a promovat în Liga 1 // foto: Facebook @ Fotbal Club Universitatea 1948

Articol de Sergiu Alexandru  —  marţi, 25 mai 2021

FC U Craiova se întărește și la nivel administrativ pentru Liga 1. Marcel Pușcaș (60 de ani) a bătut palma cu Adrian Mititelu și s-a întors la nou-promovată, în funcția de director general. 

UPDATE ora 19:00 - Marcel Pușcaș, oficial la FC U Craiova

Clubul din Craiova a anunțat că Marcel Pușcaș a revenit la club. Pușcaș nu va ocupa poziția de președinte, așa cum a făcut-o în primul mandat la echipa familiei Mititelu, ci pe aceea de director general. 

Știrea inițială 

Odată cu promovarea echipei alb-albastre în Liga 1, Marcel Pușcaș va reveni la conducerea clubului. Fostul candidat la șefia FRF a mai ocupat funcția de președinte la FC U Craiova între 2018 și 2020, ajutând echipa din Craiova să urce în Liga 2.

Chestionat azi de GSP.ro pe tema revenirii și a unei eventuale colaborări cu Adrian Mutu, antrenor care negociază cu Adrian Mititelu în aceste zile, Pușcaș a spus: „Da, este adevărat. Suntem aproape, în una sau două zile s-ar putea oficializa. Cum aș colabora cu Mutu? Foarte bine!”.

Vine și Adrian Mutu la FC U Craiova?

După ce a anunțat despărțirea de Eugen Trică, antrenorul care a promovat echipa în primul eșalon, la FC U Craiova au demarat negocierile cu Adrian Mutu, ultima dată selecționer al „naționalei” U21 a României.  

„Intenția noastră este aceea de a-l numi pe Mutu. Să vedem cum vor decurge negocierile. Pentru noi, Mutu e prima opțiune. Evident ca avem și variante de rezervă. În următoarele două sau trei zile vom avea o decizie. Dar în fotbal se pot întâmpla multe. La final acestei săptămâni, 90% vom avea antrenor.

Nu pot spune că Mutu va fi noul antrenor. Mai întâi trebuie un contract. Avem mare încredere el, am discutat și m-a impresionat. Este foarte dornic să muncească. E o problemă în România că unii antrenori sunt delăsători, mai ales cei care au obținut performanțe în trecut. El s-ar plia pe proiectul nostru”, a recunoscut Adrian Mititelu jr luni, la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

CV Marcel Pușcaș

Marcel Pușcaș (stânga), alături de Adrian Mititelu jr.
  • S-a născut la Oradea, pe 12 octombrie 1960.
  • De-a lungul carierei de fotbalist a evoluat la Crișul Oradea, FC Bihor, Steaua București, Rapid București, CS Târgoviște și Steaua Mizil.
  • A avut o scurtă perioadă petrecută și pe banca tehnică, ducând Rapidul în cupele europene în anul 1992, după o pauză de 18 ani.
  • A urmat cea mai prolifică perioadă, cea de conducător. Între 1996 și 1998, din postura de președinte al Stelei București, a obținut două titluri de campion, o Cupă și o Supercupă a României.
  • A candidat de două ori pentru președinția FRF, în 2014 și 2018, de ambele dăți fără succes.

Mai multe știri despre FC U Craiova:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.