Liga 1

Adio, CFR Cluj! Edi Iordănescu a părăsit azi echipa alături de care a cucerit titlul + Noul antrenor e pe drum: „Știe să lucreze cu străinii”

Edi Iordănescu și-a făcut o intrare spectaculoasă aseară, la premierea din Gruia

Articol de Andrei Crăiţoiu, Remus Răureanu  —  miercuri, 26 mai 2021

Edward Iordănescu (42 de ani) a plecat de la CFR Cluj: azi a devenit antrenor liber de contract! Favorit să îi ia locul în acest moment este Costel Gâlcă - DETALII. 

După 6 luni petrecute la echipa din Cluj-Napoca, Edi Iordănescu a decis să se despartă de formația alături de care a câștigat titlul. Iordănescu i-a anunțat pe jucători că pleacă încă de marți seara, după victoria cu FCSB și sărbătoarea de titlu, iar astăzi a plecat oficial de la CFR Cluj.

Părțile nu au ajuns la un acord comun privind prelungirea contractului ajuns la final. 

>

Edi Iordănescu, două trofee în acest mandat la CFR Cluj

Edi Iordănescu a preluat-o pe CFR Cluj în luna decembrie și a cucerit două titluri alături de „vișinii”. Mai întâi s-a impus în Supercupa României aferentă sezonului 2019/2020, 0-0 în timpul regulamentar și 4-1 la loviturile de departajare cu FCSB, apoi a câștigat campionatul, având 9 puncte avans față de roș-albaștri.

CFR Cluj a câștigat 20 de meciuri dintre cele 29 jucate sub comanda lui Edi Iordănescu, 5 meciuri s-au încheiat la egalitate, iar de 4 ori a fost învinsă.

Este a doua oară când Iordănescu pleacă de la CFR. Edi a mai avut un mandat pe banca ardelenilor în vara lui 2018, încheiat după doar 3 meciuri.

Costel Gâlcă, înlocuitorul lui Edi Iordănescu?

Viitorul antrenor al campioanei României ar putea fi Costel Gâlcă, liber de contract după despărțirea de Vejle Boldklub, echipă alături de care a rezistat în prima ligă din Danemarca. Între Gâlcă și conducerea CFR-ului au existat deja tatonări, urmând ca negocierile să fie intensificate în aceste zile.

Jurnalistul GSP Remus Răureanu a confirmat la GSP Live că există șanse ca mutarea să fie înfăptuită: „Noul tehnician va trebui să reconstruiască echipa și să aibă succes imediat, pentru că preliminariile Cupelor Europene vor începe în curând. Va fi forțat să asambleze într-un timp record piesele pe care le va primi și să o ducă pe CFR măcar în grupele Europa League. 

E posibil ca tehnicianul la care m-am referit acum să fie Costel Gâlcă, sunt șanse să fie el. Are experiență mare, la FCSB a lăsat, în afara trofeelor pe care le-a cucerit, o imagine ok, de tip muncitor, civizilat, cu o relație bună cu jucătorii. Gâlcă ar trebui să fie capabil să lucreze cu lotul CFR-ului, unul cosmopolit. A jucat vreo 10 ani în Spania, a antrenat în Danemarca, e un om obișnuit să lucreze cu străinii”. 

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.