Liga 1

Miron Cozma: „Dinu a vrut să-mi bată «nevasta și copiii»” » „Procurorul” i-a răspuns cu jigniri: „Un descreierat, bine că nu l-am găsit în vestiar!”

Articol de Eduard Apostol  —  miercuri, 26 mai 2021

După Dănuț Lupu, și Cornel Dinu a reacționat după declarațiile date de Miron Cozma, care a susținut la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” că a bătut toată echipa lui Dinamo, pe când era șef în Valea Jiului. 

  • CONTEXT: Ca șef al Jiului Petroșani, în 1996, Miron Cozma a fost protagonistul unui moment reprobabil, care a făcut vâlvă la acea vreme: l-a lovit cu capul în figură pe Dănuț Lupu la un meci Jiul - Dinamo, supărat că fostul internațional a intrat „mișelește” asupra vedetei locale Vasile Matincă.
  • Cozma a rememorat momentul la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”: „Cu Lupu n-am avut nimic, dacă-l lovea pe Matincă în timpul meciului, nu aș fi făcut nimic. Dar, la pauză, să vii pe la spate și să-l lovești pe ăla, pe care am dat 100.000 de dolari, banii minerilor... Am bătut toată echipa Dinamo în vestiar, pe toți. Și-am vrut s-o fac și la București, dar l-a scăpat Nicu Gheară pe Lupu”.
  • Dănuț Lupu a fost primul care a replicat astăzi: Te dai «smardoi», dar mai ții minte cum a fost când ne-am întâlnit în București?”

După ce a fost atacat de Dănuț Lupu, Miron Cozma a fost luat la rost și de Cornel Dinu. „Procurorul” a comentat declarațiile acestuia, într-un discurs presărat cu jigniri. 

Cornel Dinu, după declarațiile lui Miron Cozma: „Un paranoic și un descreierat”

„A intrat în vestiar, ce-i drept, dar e bine că nu l-am găsit în vestiar. A avut mare noroc! Hai să fim serioși, nu mișca în fața mea. A venit și și-a cerut scuze, ulterior, în repriza secundă. A venit la mine în tribună. Era dirijat, în perioada aceea. Pe vremea aia, era sănătos, dar îi plăcea puterea. 

Cea mai grea situație am avut cu el atunci când m-a rugat președintele Naționalului să merg să mă întâlnesc cu el. Am ajuns pe la ora 17:00. Din nefericire, m-a ținut de vorbă până la ora 06:00 dimineața. Un chin! Un paranoic, un descreierat dirijat de «băieți» în perioada acea”, a spus Cornei Dinu pentru Gazeta Sporturilor.

Ce a declarat Miron Cozma în emisiunea lui Rifai

Maestrul meu de aikido spunea că el vrea să mă învețe să nu mă bat. Cu Lupu n-am avut nimic, dacă-l lovea pe Matincă în timpul meciului, nu aș fi făcut nimic. Dar, la pauză, să vii pe la spate și să-l lovești pe ăla, pe care am dat 100.000 de dolari, banii minerilor... Pe Cornel Dinu l-am primit la mine acasă cu pâine și cu sare, iar el ce-a vrut? Să-mi bată «nevasta și copiii». Au vrut bătaie, le-am dat bătaie. 

Am bătut toată echipa Dinamo în vestiar, pe toți. Și-am vrut s-o fac și la București, dar l-a scăpat Nicu Gheară pe Lupu. Eu nu sunt un bătăuș incontrolabil. De fiecare am făcut ceea ce am făcut doar în ideea de a proteja sau cineva a vrut să mă atace pe mine sau să mă omoare, cum a fost în pușcărie
 – Miron Cozma

  • Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, a făcut 10 ani de închisoare pentru subminarea puterii de stat, ca urmare a violențelor de la mineriadele din 1991 și 1999
  • Prima condamnare a venit în 1999, pentru mineriada din 1991: 7 ani și 11 luni
  • Ulterior, a primit două noi condamnări, în 2003, la 10, respectiv 7 ani de închisoare, pentru acțiunile violente din ianuarie și februarie 1999, la Costești
  • Cozma a executat doar 10 ani din pedeapsa totală, o parte din sentință fiindu-i grațiată în decembrie 2004, printr-un decret al fostului președinte Ion Iliescu
  • A fost eliberat din pușcărie în 2007.

VIDEO Dorinel Munteanu, mesaj radical pentru Dinamo: „Mai bine să o ia de la capăt, să nu se mai chinuie”

>

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.