Liga 1

Mirko Pigliacelli, gata să plece după ce a aflat de transferul făcut de Craiova: „Nu voiam s-o fac, dar nu e decizia mea”

Mirko Pigliacelli, CS U Craiova // foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 27 mai 2021

Mirko Pigliacelli (27 de ani), portarul de la CS U Craiova, a lăsat de înțeles că ar putea părăsi trupa din Bănie odată cu transferul lui David Lazar (29 de ani).

După meciul dintre CS U Craiova și Academica Clinceni, scor 0-0, din ultima etapă a play-off-ului Ligii 1, Mirko Pigliacelii s-a prezentat la flash-interviu și a comentat decizia Craiovei de a-l aduce pe portarul David Lazar, mutare anunțată în exclusivitate de GSP.ro.

Italianul vede aducerea lui Lazar drept o dovadă a lipsei de încredere în el din partea conducerii și indică spre o posibilă despărțire de Craiova, deși spune că „nu mi-am dorit niciodată să plec”.

Mirko Pigliacelli: „Nu mi-am dorit să plec, dar dacă vine alt portar...”

„Eu am contract aici, am înţeles că a semnat deja un portar (n.r. - David Lazar). Deja a semnat, asta e, n-am ce să fac, nu e decizia mea. Nu mi-am dorit să plec niciodată, dar dacă vine un alt portar... dacă e așa, dacă nu e aşa, vorbim degeaba. 

Dacă e luat, poate cineva nu mai are încredere în mine, dar eu am mare încredere în Craiova, nu mi-am dorit niciodată să plec”, a spus Pigliacelli, potrivit Telekom Sport. Contractul său cu echipa alb-albastră expiră în 2022. 

Craiova e o echipă care-şi doreşte mereu să câştige trofee şi ar fi un pas înainte. Au fost mai multe oferte, dar vom vedea. 
- David Lazar, CS U Craiova

Mirko Pigliacelli, în istoria Ligii 1

Mirko Pigliacelli a bifat o premieră importantă după meciul cu Academica Clinceni. Pentru a doua oară de când se află în Liga 1, portarul italian încheie un sezon în postura de integralist. Acesta a evoluat în toate partidele din sezonul regulat și play-off.

Precedentul s-a consemnat în ediţia 2018/19, când Pigliacelli s-a aflat pe teren în toate cele 36 de jocuri. El este primul jucător din istoria campionatului României care strânge 3600 de minute într-un campionat, fiind integralist în toate cele 40 de partide!

Pigliacelli a ajuns la CS Universitatea Craiova în vara lui 2018. Italianul s-a impus titular și a devenit unul dintre cei mai apreciați străini din Liga 1. În acest sezon, Mirko a apărat în 47 de partide în toate competițiile, în care a încasat doar 31 de goluri. În 25 dintre meciuri, mai bine de jumătate, nu a fost învins!

Citește mai multe știri despre CS U Craiova:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.