Stranieri

Mircea Lucescu, jignit de Pep Guardiola: „Am început să urlu la el”

Mircea Lucescu (75 de ani) l-a criticat pe Pep Guardiola (50 de ani) în presa ucraineană.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 28 mai 2021

Mircea Lucescu (75 de ani) l-a criticat pe Pep Guardiola (50 de ani) în presa ucraineană.

Mircea Lucescu, în prezent la Dinamo Kiev, și Pep Guardiola, acum pe banca lui Manchester City, sunt doi dintre cei mai titrați antrenori din istoria fotbalului european. Relația dintre cei doi a avut și momente tensionate, povestește „Il Luce”.

Mircea Lucescu, jignit de Pep Guardiola

„M-a jignit de două ori. În 2008, când o conduceam pe Barcelona cu 1-0 în minutul 86, iar jucătorii săi nu ne-au dat mingea înapoi după ce băieții mei o trimiseseră intenționat în afara terenului. Până la urmă, am fost învinși, 1-2. Nu puteam accepta ca o asemenea echipă să se poarte astfel. Am început să urlu la Guardiola, la Barcelona, la toți", a povestit "Il Luce". 

„A doua oară, tot cu Șahtior, în «optimile» Ligii, în 2015. El era la Bayern. După 0-0 la Lvov, Kucer a fost eliminat chiar la startul returului și adversarii au marcat din penalty. Până la urmă, ne-au bătut cu 7-0 și l-am văzut pe Guardiola sărind de bucurie și la golurile de 5-0, de 6-0. Trebuie să ne respectăm". 

„Guardiola ne va depăși pe toți. Și pe mine, și pe Ferguson”

31 de trofee are Pep Guardiola în carieră și mai poate adăuga unul mâine, în finala Ligii Campionilor. 37 de trofee are Mircea Lucescu. 

„Pep ne va depăși pe toți. Și pe mine, și pe Ferguson. La 50 de ani și la ritmul în care câștigă, nu va fi o problemă. E inteligent, întotdeauna se duce acolo unde își poate construi echipa, unde are toate resursele. Și la joc, și la trofee, e mereu foarte sus. Întreaga lui carieră a rămas la cel mai înalt nivel. Barcelona, Bayern, Manchester City. Așa va fi până la capăt”
- Mircea Lucescu pentru GSP.ro.

VIDEO Mircea Lucescu: „Am inventat un mod aparte de a antrena! Asta trebuie să faci pentru performanță și rezultate!"

>

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.