Diverse

MTS a anunțat măsurile de relaxare de la 1 iunie: în ce condiții se pot juca meciuri cu casa închisă

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 28 mai 2021

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. 

Fanii sportului din România au primit două vești majore. Prima este că accesul spectatorilor va fi permis și în spațiile închise, în sălile de sport, respectând restricția de 25% din capacitatea arenei și protocolul în vigoare. 

Măsuri de relaxare de la 1 iunie: cum se face accesul fanilor la evenimentele sportive

A doua, cea mai importantă, este că procentul de 25% poate fi depășit. Evenimentele sportive se pot juca cu casa închisă, în următorul scenariu: 

  • dacă persoanele NEVACCINATE care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore se vaccinează la intrarea în incintă
  • centre mobile de vaccinare vor fi organizare la intrarea pe stadioane/săli. 

Sălile de fitness, la capacitate maximă

MTS anunță că sălile de sport şi/sau fitness se redeschid la capacitate maximă, cu următoarele precizări: 

  • incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori
  • asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană
  • toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

O altă veste importantă este că se redeschid și piscinele interioare, până la un procent de 70% din capacitatea maximă a spaţiului, în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Eduard Novak salută măsurile de relaxare

Veştile sunt foarte bune şi mă bucur de acest pas major către normalitate. El vine pe fondul evoluţiei favorabile a situaţiei pandemice, a scăderii constante a numărului de infectări şi cazuri grave şi a succesului campaniei de vaccinare. 

Responsabilitatea celor care au înţeles cât de importantă este contribuţia fiecăruia dintre noi la aceste procese a adus o deschidere fără precedent. Pentru sport, dar nu numai. Toţi ne dorim aceleaşi lucruri: viaţa normală, bucuria de a fi împreună, de a ne reintegra în normalitate, fără nicio teamă. Haideţi să continuăm pe acest drum! Noi suntem aici pentru a deschide treptat toate aceste uşi, dar nu putem face asta fără voi
- Eduard Novak

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI De ULTIMĂ ORĂ;

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.