Stranieri

Ofertă imensă pentru Ianis Hagi » 8 milioane de euro, salariu fabulos! Gică Popescu: „Wow! Du-te acolo”

Gică Popescu, președintele Viitorului, a declarat în premieră că l-a sfătuit pe Ianis Hagi (22 de ani, mijlocaș ofensiv) să plece la Sparatk Moscova în vara lui 2019. Ianis nu l-a ascultat și a ales să se transfere la Genk.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 28 mai 2021

Gică Popescu, președintele Viitorului, a declarat în premieră că l-a sfătuit pe Ianis Hagi (22 de ani, mijlocaș ofensiv) să plece la Spartak Moscova în vara lui 2019. Ianis nu l-a ascultat și a ales să se transfere la Genk.

  • Hagi a fost cumpărat de Genk pentru 4 milioane de euro în vara lui 2019, de la Viitorul, dar după 6 luni pleca la Rangers, sub formă de împrumut. În iulie 2020, echipa lui Steven Gerrard l-a transferat definitiv.
  • 19 meciuri a jucat Ianis la Genk (3 goluri și 4 pase de gol)

Gică Popescu, impresionat de Ianis Hagi: „Wow! Copilul acesta are o maturitate incredibilă!”

„Eu, atunci, voiam să plece la Spartak Moscova, plătea de două ori mai mult decât Genk, adică undeva la 8 milioane de euro. 

Gică a încercat să stea cât mai departe și nici eu nu am vrut să-l influențez. Doar l-am sfătuit. Dar oferta era imensă! Câștiga de 4 ori mai mult decât la Genk. Când a refuzat, am spus: «Wow! Copilul acesta are o maturitate incredibilă»”, a declarat Popescu în cadrul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Informații neoficiale au sugerat în urmă cu doi ani că Ianis ar încasa (sumă netă) 800.000 de euro pe an la Genk. Astfel, în Rusia, Hagi ar fi câștigat, conform „Baciului”, 3,2 milioane de euro pe sezon!

Ianis Hagi dezvăluie ce s-a întâmplat la Genk

Ianis Hagi a vorbit recent despre perioada petrecută în Belgia, la Genk, și a dezvăluit cum a ajuns la Rangers.

„Am avut șansa să aleg ce a fost mai bine pentru mine, nu pentru club. Am analizat foarte mult oferta de la Genk, părea cel mai bun pas, dar nu a fost cea mai bună decizie. Nu a fost cum mă așteptam să fie. 

Am gândit prea mult, uneori e bine să asculți instinctul. Mergeam la o echipă de Champions League și mă așteptam ca totul să fie de la foarte bine în sus. Dar nu am găsit asta. Nu am fost fericit pe teren, dar nici în afara terenului. 

În iarnă, ideea era să rămân la Genk. Cantonamentul a mers foarte bine, am jucat un amical în care am evoluat 90 de minute, dar în primul meci oficial nu am fost în lot. După aceea mi-am dat seama că e ceva ce nu ține de mine. Mi-am dat seama că e un club în care nu pot crește, nu pot să arăt ce calități am. 

Le-am zis impresarilor să găsească o soluție și cu vreo 7 zile înainte de finalul perioadei de mercato am avut o ofertă din Spania și de la Rangers. 

Faptul că Gerrard era antrenor la Rangers a avut un impact foarte mare. M-a sunat, am vorbit, mi-a zis ce așteaptă de la mine și i-am pus toate întrebările la care voiam un răspuns. 

Am vorbit și cu directorul sportiv și toți eram pe aceeași pagină. Tata, care era cu mine, mi-a zis că dacă era în locul meu ar fi considerat că e o decizie foarte ușor de luat”, a spus Ianis Hagi la „Digi Sport Special”

Ianis Hagi, campion în Scoția! Rangers, primul titlu după 10 ani

>

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.