Handbal

Vipers - ȚSKA Moscova 33-30. Vipers Kristiansand e a doua finalistă a Ligii Campionilor!

Vipers - ȚSKA Moscova 33-30

Articol de Marian Ursescu  —  sâmbătă, 29 mai 2021

Campioana Norvegiei a dominat autoritar a doua semifinală de la Budapesta. La 41 de ani, Katrine Lunde a apărat senzațional și are șansa să câștige din nou trofeul

Finala Ligii Campionilor, ediția 2020-2021 se va juca duminică, de la ora 19:00, la Budapesta între Brest Bretagne și Vipers Kristiansand. Niciuna dintre finaliste nu a cucerit trofeul până acum.

În a doua semifinală, Vipers Kristiansand a trecut fără emoții de noua campioană a Rusiei, ȚSKA Moscova, debutantă în acest sezon de Liga Campionilor. Vipers are în lot multe jucătoare care au câștigat în carieră trofeul Ligii Campionilor: Katrine Lunde, Nora Mork, Heidi Loke, Linn Sulland, dar și antrenorul Ole Gustav Gjekstad.

La 41 de ani, portarul Katrine Lunde, deține recordul cu patru trofee câștigate, două cu Viborg (2009, 2010) și două cu Gyor (2013, 2014).

Vipers a condus de la un capăt la altul, char și cu șase goluri diferență. Puștoaica Henny Reistad, care va părăsi echipa în vară, dar și portarul Katrine Lunde, au fost cele mai bune jucătoare ale norvegiencelor. 

De la ȚSKA, au ieșit în evidență doar centrul Daria Dmitrieva și interul dreapta Antonina Skorobogacenko. În rest, zi slabă pentru portarii Sedoikina și Masson, dar și pentru centrul Ekaterina Ilina.

ȚSKA Moscova va juca finala mică a Ligii Campionilor, duminică, de la ora 16:15 împotriva Gyorului.

Finala dintre Vipers și Brest va stabili noua regină a Europei, cele două formații ajungând în premieră în această fază a competiției.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.