Liga Campionilor

Marius Șumudică, sunat din Turcia după finala Ligii: „Mister, ai avut dreptate!”

+31 Foto
Marius Șumudică // foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 30 mai 2021

Marius Șumudică (50 de ani) susține că a fost contactat de jurnaliștii din Turcia imediat după finala Ligii Campionilor, câștigată de Chelsea cu 1-0 în fața lui Manchester City.

Chelsea este campioana Europei la nivel de cluburi. „Albaștrii” lui Thomas Tuchel s-au impus în cea mai importantă competiție inter-cluburi folosind un sistem 3-4-3 pe faza ofensivă, transformat în 5-3-2 în apărare.

Sistemul este unul asemănător cu cel pe care Marius Șumudică l-a folosit cu succes la Gaziantep, în Turcia, lucru remarcat și de jurnaliștii din Țara Semilunei. Șumudică susține că a fost sunat de doi jurnaliști care i-au apreciat viziunea asupra fotbalului.

Marius Șumudică: „Și-au dat seama”

„Aseară după meci m-au sunat doi jurnaliști din Turcia, care-mi spuneau «Mister, ai avut dreptate, ai încercat să schimbi și la noi aici fața fotbalului. Am devenit monotoni, vedem la toți antrenorii același sistem, 4-2-3-1». Și-au dat seama. 

Un sistem este foarte elastic, un sistem 3-5-2 / 3-4-3 îți dă unghiuri de joc și îți permite să te închizi foarte bine pe faza de apărare. Ce s-a întâmplat aseară a fost o mostră a fotbalului. 

Inter a câștigat campionatul cu 3 fundași centrali, au fost meciuri în care și Guardiola a câștigat cu 3 fundași centrali. Nu mai vorbesc de Chelsea, de naționala Belgiei, a Rusiei. Sunt multe pe care eu le urmăresc pentru că același sistem îl joc și eu, vreau să văd ce îți oferă jocul”, a spus Șumudică la Pro X. 

Cum a jucat Chelsea cu Manchester City: Mendy - Azpilicueta, Silva, Rudiger - James, Kante, Jorginho, Chilwell - Havertz, Mount, Werner

Conform SofaScore, Havertz a fost omul meciului

Chelsea, regina Europei după 9 ani!

Pentru Chelsea este al doilea triumf în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa, după succesul din 2012. 

Manchester City a ratat ocazia de a-și trece în palmares prima Ligă a Campionilor. 

Pep Guardiola pierde în premieră o finală de Champions League. Are două UCL în vitrină, ambele cu Barcelona (2009, 2011). 

Supercupa Europei va fi pe 11 august, Chelsea - Villarreal, la Belfast (Irlanda de Nord)

Cele mai tari imagini din partida Manchester City - Chelsea 0-1

Atmosferă senzațională înainte de Manchester City - Chelsea

Citește mai multe știri despre Manchester City - Chelsea:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.