Liga 1

Marius Şumudică a refuzat oferta lui Gigi Becali de a venit la FCSB, iar acum râde de Dinu Todoran, cel ales în locul lui: „Am înţeles că a fost pe la Slarina, ceva de genul ăsta”

Dinu Todoran

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 30 May 2021

Marius Șumudică (50 de ani), antrenorul pe care Gigi Becali (62) nu a reușit să îl convingă să semneze cu FCSB, a comentat alegerea patronului echipei „roș-albastre” de a-l angaja pe Dinu Todoran.

Refuzat pe rând de Marius Șumudică și Nicolae Dică, pe care a vrut să-i angajeze pe postul de antrenor principal de la FCSB, vacant după ce Toni Petrea a decis să plece, Becali a făcut o alegere surprinzătoare în persoana lui Dinu Todoran, antrenor cu puțină experiență.

Decizia a fost una surprinzătoare și pentru Marius Șumudică.

Marius Șumudică: „Am fost surprins de alegerea FCSB”

Am fost surprins de alegerea făcută de cei de la FCSB, dar este politica dânșilor, ei știu cel mai bine ce au de făcut pe viitor. Poate o să fie o surpriză plăcută a campionatului acest Dinu, nu știu. Nu-l cunosc, nu i-am urmărit rezultatele, de altfel el a activat foarte puțin. Am înțeles că a fost pe la Slatina, ceva de genul ăsta. 

Ei știu cel mai bine ce au de făcut, domnul Gigi Becali știe ce are de făcut și vom vedea ce se va întâmpla, rezultatele vorbesc pentru fiecare antrenor”, a spus Șumudică la Pro X.

Pentru mine, prioritar este să merg în străinătate. Asta a cântărit mult în decizia mea de a nu merge la FCSB.
- Marius Șumudică

Todoran vine la FCSB cu un CV descurajant

Aventura la FCSB va fi cea mai mare provocare din cariera de antrenor a fostului mijlocaș, care până acum a mai pregătit FC Voluntari (echipa de seniori și echipa de juniori) și CSM Slatina.

În Liga 1, la FC Voluntari, Todoran a avut două mandate: 3 meciuri în sezonul 2016-2017 și 10 în sezonul 2018-2019. Mai are și trei partide în Cupa României. Cu el pe bancă, ilfovenii au obținut o singură victorie în Liga 1, 4-0 contra Concordiei Chiajna, pe 19 octombrie 2018. 

În rest, Todoran a mai avut 6 egaluri și 6 înfrângeri. În Cupa României a obținut două victorii (Mioveni și FC Botoșani).

În decembrie 2020, Todoran era numit antrenor la CSM Slatina, care se afla atunci pe locul 15, cu 13 puncte, după parcurgerea a 15 etape din Liga 2. Fostul mijlocaș a rezita doar până în martie 2021, timp în care a bifat 5 meciuri: trei înfrângeri și două egaluri.

14,2%e procentajul victoriilor lui Todoran la Voluntari și Slatina

VIDEO. Dinu Todoran, botezat dupa un mare personaj din fotbalul românesc

>

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.