Liga 1

Costel Gâlcă menține suspansul: „M-aș întoarce în țară. N-au existat nici măcar tatonări cu CFR”

Costel Gâlcă

Articol de Justin Gafiuc  —  Sunday, 30 May 2021

Considerat principalul candidat pentru a-i succeda lui Edward Iordănescu pe banca lui CFR Cluj, Costel Gâlcă (49 de ani) neagă orice discuții cu campioana, dar admite că „m-aș întoarce să lucrez în țară, însă nu neapărat la CFR”.

După ce și-a terminat socotelile cu danezii de la Vejle, Costel Gâlcă a revenit în țară și comentează pentru prima dată informațiile legate de posibila sa venire pe banca lui CFR Cluj. 

N-am fost căutat de nimeni de la club, n-au existat tatonări nici măcar prin intermediari. «Discuțiile» au existat doar în presă”, spune antrenorul care a reușit tripla campionat – Cupa României – Cupa Ligii cu FCSB în 2015.

Costel Gâlcă: „M-aș întoarce acasă”

El admite însă că „m-aș întoarce să lucrez acasă, însă nu doar la CFR, care e campioana României și o formație puternică. Am contacte în această perioadă peste hotare, analizez variantele pentru continuarea carierei”.

CFR Cluj îl vrea pe Costel Gâlcă

Surse din lumea fotbalului susțin că Costel Gâlcă este dorit de campioana României. Propunerea cu care CFR speră să-l convingă pe Gâlcă este una solidă, mult peste nivelul Ligii 1.

Lui Gâlcă i-ar fi fost oferit un salariu de 25.000 euro lunar plus bonusuri consistente pentru calificarea echipei în grupele competițiilor europene, astfel:

  • 150.000 euro dacă CFR ajunge în grupele Ligii Campionilor
  • 100.000 euro dacă CFR ajunge în grupele Europa League

Noul tehnician va trebui să reconstruiască echipa și să aibă succes imediat, pentru că preliminariile Cupelor Europene vor începe în curând. Va fi forțat să asambleze într-un timp record piesele pe care le va primi și să o ducă pe CFR măcar în grupele Europa League. E posibil ca tehnicianul la care m-am referit acum să fie Costel Gâlcă, sunt șanse să fie el. 

Are experiență mare, la FCSB a lăsat, în afara trofeelor pe care le-a cucerit, o imagine ok, de tip muncitor, civizilat, cu o relație bună cu jucătorii. Gâlcă ar trebui să fie capabil să lucreze cu lotul CFR-ului, unul cosmopolit. A jucat vreo 10 ani în Spania, a antrenat în Danemarca, e un om obișnuit să lucreze cu străinii. 
- Remus Răureanu, jurnalist GSP

Costel Gâlcă a pregătit-o pe Vejle pentru 82 de meciuri, reușind să obțină 36 de victorii, 23 de egaluri și 23 de înfrângeri. Celelalte echipe care antrenorul român le-a pregătit sunt Almeria B, România U17, FCSB, Espanyol, Al-Taawoun și Al-Fayha.

VIDEO. Dezbaterea Zilei: de ce câștigă CFR Cluj trofeu după trofeu?

>

Mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.