Liga 2

Veste-ȘOC în direct la TV: „CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1 timp de doi ani!”

CSA Steaua a promovat astăzi în Liga 2, după 4-1 la general cu CS Afumați. „Militarii” sunt obligați să-și modifice structura de organizare pentru a putea avea drept de promovare în campionatul următor, care va începe, cel mai probabil, în luna august.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 30 May 2021

CSA Steaua a promovat astăzi în Liga 2, după 4-1 la general cu CS Afumați. „Militarii” sunt obligați să-și modifice structura de organizare pentru a putea avea drept de promovare în campionatul următor, care va începe, cel mai probabil, în luna august. Totuși, Bumbescu avansează o variantă ultrapesimistă.

UPDATE, ora 20:10. Adrian Bumbescu: „Steaua nu are drept de promovare doi ani”

„N-am depus de la început un proiect pentru Liga 1. Din ce știu eu, doi ani de zile nu vom putea promova. Societatea va fi privatizată, dar nu s-au făcut alte demersuri necesare. Cum am stat doi ani în Liga 4, putem sta și în Liga 2. Nu asta e problema”, a declarat Adrian Bumbescu (61 de ani), șeful Centrului de Copii și Juniori al CSA Steaua București, la „Digi Sport Special”.

Remus Răureanu, jurnalistul Gazetei prezent în studio, a încercat să explice declarația lui Bumbescu: „Există un proces, în care FCSB încearcă să o împiedice pe CSA să-și schimbe forma juridică. FCSB va susține că Steaua trebuia să-și cesioneze activitatea unui club de drept privat încă de la Liga a 4-a. Procesul e în desfășurare, din câte știu”.

Știrea inițială: CSA Steaua trebuie să-și schimbe forma juridică în maximum 2 luni

Conform regulamentelor FRF aflate acum în vigoare, un club de fotbal nu poate promova în Liga 1 dacă societatea care administrează clubul e de drept public, iar în momentul de față Steaua e sub umbrela Ministerului Apărării Naționale.

Tot statutul FRF, care a fost modificat în iulie 2019, spune că „se permite promovarea în Liga 1 a cluburilor de drept public, după ce acestea își vor cesiona activitatea către un club de drept privat cu cel puțin un sezon competițional anterior obținerii dreptului de promovare”.

Concret: CSA trebuie să-și cesioneze activitatea unui club de drept privat până la startul viitoarei ediții de Liga a 2-a, care va începe, cel mai probabil, în august 2021. 

Cel mai bun exemplu pentru ceea ce are de urmat CSA Steaua e modul FC Argeș. Echipa, care era de drept public fiindcă era administrată direct de Primăria Pitești, n-a avut drept de promovare doi ani la rând, între 2017 și 2019. Apoi s-a creat o entitate privată, cu denumirea de Asociația Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș, s-a primit avizul departamentului juridic al FRF, după care Comitetul Executiv a anunțat în iulie 2019 că FC Argeș are drept de promovare. Echipa s-a clasat pe locul 2 și a intrat în Liga 1, unde activează acum.

FOTO. Cadre din meciul CS Afumați - CSA Steaua 1-2

Citește mai multe știri despre CSA Steaua:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.