Liga 2

Lună decisivă pentru CSA Steaua! Ce ar trebui să facă „militarii” ca să poată juca în Liga 1 în sezonul 2022-2023

Articol de Marius Mărgărit  —  luni, 31 mai 2021

CSA Steaua a promovat în Liga 2, după o dublă victorie în finala barajului (2-0 și 2-1 cu CS Afumați), dar nu avea drept de promovare în Liga 1 în sezonul 2021-2022.

Gazeta Sporturilor a luat legătura cu reprezentați FRF și LPF care au detaliat situația în care se află CSA Steaua și au explicat ce trebuie să facă „militarii” pentru a putea promova în Liga 1.

CSA Steaua pe muchie de cuțit: 1 iulie termenul limită

Conform regulamentelor FRF aflate acum în vigoare, un club de fotbal nu poate promova în Liga 1 dacă societatea care administrează clubul e de drept public, iar, în momentul de față, Steaua e sub umbrela Ministerului Apărării Naționale.

Termenul limită pentru ca Steaua să depună toată documentația și să arate că s-a transformat din club de drept public în club privat, pentru a pentru juca în sezonul 2022-2023 în Liga 1, este 1 iulie 2021, atunci când începe anul competițional!”, au spus sursele GSP.

CSA Steaua are două variante

Astfel, CSA trebuie să-și cesioneze activitatea unui club de drept privat, iar reprezentați FRF și LPF explică ce pot face steliștii.

„Conform Legii Sportului, nu există decât două variante: Asociație fără scop patrimonial sau Societate comercială pe acțiuni. Asociația fără scop patrimonial trebuie să aibă minimum trei asociați.

În cazul societăților pe acțiuni, poate fi acționar unic, dar experiența din Liga 1 ne-a arătat că nu se întâmplă așa. Există un acționar majoritar, apoi clubul de drept public, care intră cu 5-10% din acțiuni, și alți acționari minoritari.

Clubul Steaua are avantajul că administrează stadionul, care valorează aproximativ 120 de milioane. Ce să facă noul acționar? Să aducă 120 de milioane de euro de la el?! Am văzut că Gigi a spus că are de gând să-i acționeze în judecată dacă noul acționar privat n-ar veni cu minimum 36 de milioane, cât îi cere CSA în procesul pentru marcă. Dar asta este o prostie aruncată de el. 

Cele două părți se pun la tratative și acționarul poate veni cu o anumită sumă, care să asigure bugetul echipei, să plătească salariile celor din club și alte cheltuieli. Dar asta depinde de cum se înțeleg la negocieri”, au dezvăluit sursele GSP.ro.

VIDEO Imagini senzaționale: fanii Stelei au intrat pentru prima dată pe noul stadion

>

Citește mai multe știri despre CSA Steaua: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.