Tenis

Irina Begu - Serena Williams » Duelul istoric de la Roland Garros, tranșat de americancă! Întâlnește o altă jucătoare din România în turul 2

+20 Foto
Irina Begu (30 de ani, 74 WTA) a pierdut în primul tur la Roland Garros cu Serena Williams (39 de ani, 8 WTA), scor 6(6)-7, 2-6.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 01 June 2021

Irina Begu (30 de ani, 74 WTA) a pierdut în primul tur la Roland Garros cu Serena Williams (39 de ani, 8 WTA), scor 6(6)-7, 2-6. Următoarea adversară pentru americancă: Mihaela Buzărnescu (33 de ani, 174 WTA).

Begu a început pozitiv partida, însă a pierdut ritmul la mijlocul primului set, când Serena s-a desprins la 3 game-uri. Atunci, s-a declanșat ceva în jocul Irinei. 

A returnat în forță, precis, Serena s-a văzut depășită, iar Begu a reușit să trimită setul în tie-break. Românca a luptat admirabil și a avut chiar două mingi de set, una pe serviciul propriu. Din păcate pentru jucătoarea noastră, nu și-a controlat emoțiile și a cedat prima manșă. 

Serena și-a adjudecat rapid break-ul în setul secund și a izbutit să-și păstreze avantajul. Deși a arătat că îi poate pune serioase probleme adversarei, Irina nu a inițiat suficient de multe atacuri pentru a o scoate din zona de confort pe Williams.

1h și 45 de min.a durat confruntarea dintre Williams și Begu

67-13este bilanțul Serenei la Paris

2-0pentru Williams a fost scorul în celălalt meci direct cu Irina Begu, la Roma, în 2016

Mihaela Buzărnescu, următoarea adversară pentru Serena Williams

Mihaela Buzărnescu (33 de ani, 174 WTA) a învins-o luni pe olandeza Arantxa Rus, scor 7-5, 7-5, și s-a calificat în turul secund, acolo unde o va înfrunta pe Serena Williams.

Serena Williams, echipament îndrăzneț la Paris

Serena a surprins din nou prin echipamentul pe care și l-a ales. Și de această dată, Williams a purtat un costum îndrăzneț, mulat, într-o singură culoare, verde electrizant. Colanții, fusta pe talie și bluza cu mânecă lungă au fost accesorizate cu bentiță și manșete în aceeași culoare.

Sper să-mi depășesc performanța din acest meci pe parcursul turneului. Mesajul de pe încălțăminte de unde vine? Din personalitatea mea, pentru că eu nu abandonez niciodată
Serena Williams

Irina Begu - Serena Williams. Moment istoric la Roland Garros

Pentru prima dată în istoria competiției, Roland Garros are o sesiune de seară. Meciul care a inaugurat luminile de pe arena „Philippe Chatrier” a fost cel dintre Irina Begu și Serena Williams. Arena „Philippe Chatrier” are o capacitate de 15.525 de locuri. Proiectul acoperișului integral a fost finalizat abia anul trecut, după o muncă de 8 ani. Roland Garros era singurul turneu de Grand Slam fără un teren acoperit.

Irina Begu - Serena Williams 6(6)-7, 2-6

  • PUNCT, GAME, SET ȘI MECI PENTRU SERENA WILLIAMS! Irina Begu nu mai e capabilă de o răsturnare de scor și pierde partida. A cedat să combată pe final.
  • Cu mari eforturi, Williams își păstrează avantajul, 4-2. Begu suferă de o lipsă de inițiativă.
  • Chiar și cu al doilea serviciu, favorita întâlnirii îi pune mari probleme Irinei.
  • Williams are un break avans. Se apropie momentul culminant al setului, 3-2 Serena.
  • Serena începe în forță setul secund. Conduce cu 2-1.
  • SET SERENA WILLIAMS! Begu luptă admirabil, dar cedează în cele din urmă un tie-break adjudecat cu multă muncă de favorită. Irina a ratat două mingi de set.
  • Williams rămâne în set. Avem tie-break.
  • Revenire fantastică pentru româncă! A preluat conducerea și servește pentru set!
  • Begu recuperează break-ul și revine înainte de finalul setului.
  • Williams s-a încălzit, se mișcă din ce în ce mai bine și acoperă perfect terenul. Begu rămâne fără răspuns. 5-2 pentru jucătoarea din SUA.
  • Begu își pierde serviciul, dar reacționează perfect. Rebreak și ține aproape. Williams servește neașteptat de modest.
  • Irina reușește să pună presiune pe serviciul Serenei și scapă de puțin primul break.
  • Serena își adjudecă primul game, unul exetrem de disputat.
  • Start de meci.

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.