Liga 2

Gigi Becali, promisiune în direct: „Dacă ei fac asta, mă duc la Talpan, îmi scot pălăria și spun «Ești eroul neamului!»”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 01 iunie 2021

Gigi Becali, patronul FCSB, a oferit prima reacție pe subiectul promovării în Liga 2 a celor de la CSA Steaua.

Latifundiarul din Pipera a criticat din nou decizia MapN de a înființa un club care e nevoit să își schimbe statutul pentru a putea juca în Liga 1 și i-a făcut o promisiune inedită lui Florin Talpan, juristul CSA care a câștigat procesele contra FCSB.

Gigi Becali, după ce Steaua a promovat în Liga 2: „De ce să fie echipa la alt privat?”

„Ei vor fotbal, dar nu pot face fotbal! Vreți să dați la un privat? Păi era la un privat! De ce să fie la alt privat? Ce asociere să facă? Nu pot! Dacă nu e societate comercială, nu pot să promoveze. Poate doar să se transforme în asociație cu un privat sau societate comercială. Nu are nicio variantă!

Trebuie să se facă societate pe acțiuni la care nu poate participa Ministrul Apărării. Cum să preia jucătorii? Nu se poate decât prin Hotărâre de Guvern, ca atunci cu Viorel Păunescu. Trebuie să ia numele și costă bani mulți. 

Nu poți negocia, trebuie să scoată la licitație tot. Ei nu știau asta?! Pentru ce faci echipa asta? Ca să o înstrăinezi?! Se repetă acum momentul din 1998, când a luat-o Păunescu, sub formă de societate non-profit. Așa s-a făcut atunci, așa se face și acum. Trebuie să se facă o asociație care să preia jucătorii, numele și toate bunurile. Dacă nu e așa, nu poate promova în Liga 1.

Ca să existe numele de Steaua, trebuie să se dea o Hotărâre de Guvern de licențiere a mărcii Steaua cu valoarea de 3,6 milioane de euro, așa cum s-a făcut atunci evaluarea. Trebuie să o scoată la licitație cu valoarea aia. Nu dă nimeni banii pe ea, dar ești obligat să o scoți cu valoarea aia. 

Dacă fac asta și dă cineva un milion pe an, mă duc la Talpan, îmi dau pălăria jos și spun «Ești eroul neamului!»”, a spus Becali, potrivit digisport.ro.

VIDEO Fanii Stelei au intrat pentru prima dată pe noul stadion și au sărbătorit promovarea în Liga 2

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.