Campionate

Superputerile între ele! Cum arată semifinalele de la Campionatul European U21

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 01 iunie 2021

Olanda, Spania, Portugalia și Germania sunt echipele ajunse în careul de ași de la Campionatul European U21, toate în urma unor meciuri decise în ultimele minute.

  • Spania-Portugalia se va disputa joi de la ora 19:00, în timp ce Olanda-Germania se va disputa în aceeași zi, de la ora 22:00.

Singurul meci terminat în timpul regulamentar a fost Olanda-Franța (2-1). Fosta adversară a României în grupa de calificare a fost condusă la pauză după ce Dayot Upamecano a deschis scorul pentru francezi. În repriza a doua Olanda a forțat și a reușit egalarea în minutul 51 prin Myron Boadu. Tot acesta a izbutit și golul calificării, venit în minutul 90+3.

Croaţia a ealat dintr-un penalty obţinut la ultima fază!

În același timp s-a jucat și meciul Spania-Croația, ibericii reușind accederea în semifinală după un meci ce a necesitat prelungiri, după 1-1 în timpul regulamentar. Pentru actuala campioană europeană la tineret a deschis scorul Javi Paudo, atacantul lui Espanyol Barcelona. Meciul a fost dus în prelungiri după ce croații au primit un penalty la ultima fază a meciului, transformat de mijlocașul lui Dinamo Zagreb, Luka Ivanusec. Rezulatul final a fost decis de același Paudo, după un gol marcat în minutul 110, în urma unei acțiuni individuale.

Germania s-a impus la loviturile de departajare

Danemarca-Germania, partidă disputată în Ungaria, a adus și singurul meci ce a avut nevoie de penalty-uri pentru a stabili echipa calificată. Danezii au reușit deschiderea scorului după pauză prin Faghir, nemții egalând cu 2 minute înainte de final prin Lukas Nmecha.

În prelungiri, germanii au preluat conducerea în minutul 100 după golul lui Burkardt. Rezultatul final a fost decis de Victor Nelsson, danezul transformând un penalty în minutul 108 pentru 2-2. La loviturile de departajare Germania a învins scor 6-5, reușind și ea calificarea mai departe în competiție.

În ultima semifinală s-au înfruntat Portugalia și Italia, decisă în favoarea portughezilor după prelungiri. Meciul a început furtunos, ibericii având 2-0 după primele 30 de minute, ambele goluri fiind înscrise de Dany Mota. Italienii au reușit reducerea scorului înainte de pauză prin Tobega.

În repriza a doua Goncalo Ramos a majorat diferența la 3-1 în minutul 58, însă italienii nu s-au predat și prin Scamacca (60) și Cutrone (88) au reușit să egaleze și să împingă meciul în prelungiri.

Spectacol total la Italia - Portugalia

Prelungirile au început cât se poate de prost pentru italieni, Lovato fiind eliminat în minutul 91. Cu om în plus, Portugalia a forțat și a mai reușit să înscrie de 2 ori prin Jota și Conceicao.

Astfel, Portugalia merge mai departe și va întalni în semifinală Spania, cealaltă semifinală fiind Olanda-Germania.

Citește și alte ştiri din fotbalul internaţional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.