Euro 2020

Karim Benzema, prima conferință de presă la naționala Franței, după întoarcere: „Am vorbit ca bărbații”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 01 iunie 2021

Chemat de selecționerul Didier Deschamps la națională după o pauză de 6 ani, Karim Benzema a participat duminică la o conferință de presă în cantonamentul naționalei Franței, în care a răspuns întrebărilor legate de motivele întoarcerii sale, relația cu antrenorul dar și despre reacomodarea cu ce înseamnă echipa națională.

  • Benzema va evolua pentru Franța la Euro 2020 în „grupa morții” alături de Germania, Portugalia și Ungaria.

Karim Benzema e gata să joace din nou pentru Franța.

Întrebat despre stresul întoarcerii sale alături de grup, atacantul lui Real Madrid a răspuns: „Stres? Deloc. Sunt foarte fericit că sunt aici, că mă întorc, lucrurile merg foarte, foarte bine. Adaptarea este perfectă. Și pe teren lucrurile merg foarte bine. Există un joc frumos care îmi place. În grup, cunoșteam deja o mulțime de jucători, acum i-am cunoscut pe ceilalți, totul merge bine pentru mine".

Când acesta a fost întrebat care este motivul pentru care crede că a fost convocat, Benzema a replicat: „Prestațiile mele de la club. Fotbalul vorbește. Trebuie să fii întotdeauna bun la club, să nu renunți niciodată. ”

Benzema și împăcarea cu selecționerul Deschamps

Întrebat dacă a avut o discuție cu antrenorul francezilor, vârful în vârstă de 33 de ani a confirmat că a avut o discuție cu actualul selecționer:

„Principalul lucru este că am vorbit, am vorbit despre fotbat. A mers foarte bine, am avut o discuție între bărbați. Cel mai important lucru este că sunt în grup, sunt foarte fericit că sunt aici, asta este ceea ce contează pentru mine. Am vorbit despre o mulțime de lucruri. Nu sunt aici pentru a repeta discuțiile, sunt discuții private. Cel mai important lucru este că voi putea juca din nou pentru echipa națională.”

Franța e fericită că s-a întors Karim Benzema, foto: Imago

Relația cu starurile Mbappe și Griezmann

Legat de relația cu cei 2 principali coechipieri din atac, Karim a declarat că nu se teme de colaborarea cu cei doi și că este pregătit să dea totul pentru naționala „Cocoșului Galic”: 

„La nivel înalt, știu să mă adaptez. În niciun moment nu vom fi trei pe stânga, trei pe centru. Trebuie să ne mișcăm. Dacă un jucător vine la primire, celălalt trebuie să plece în adâncime ... Repetăm ​​la antrenament, dar sunt jucători talentați care se pot adapta la orice situație dintr-un meci.”

Benzema, unul dintre liderii francezilor

Deși proaspăt revenit în națională, multiplul campion al Europei cu Real Madrid este conștient de valoarea sa și de rolul pe care îl are în rândul jucatorilor: 

„Statutul depinde de tine. Nu vom spune că sunt un jucător nou, dar având în vedere ceea ce am făcut la club, trebuie să am aceeași ambiție, ambiția de a câștiga, de a-mi ajuta echipa.Presiunea o am în fiecare zi, fie la antrenament, fie la un joc. Sunt conștient că sunt urmărit. Sunt gata mental și fizic, așa că eu cred că voi fi bine. Având în vedere echipa pe care o avem, nu-mi fac griji. Sunt bine concentrat, mă pregătesc în fiecare zi pentru a fi în formă.”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.