Liga 1

Ion Crăciunescu și Gigi Becali, dialog încins la TV: „Îl pui pe Memeu să mă insulte” / „Mi se pare că nu mai ești lucid”

Gigi Becali (stânga) și Ion Crăciunescu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 01 iunie 2021

Gigi Becali (62 de ani), patronul FCSB, și fostul arbitru Ion Crăciunescu (70) au avut un dialog încins în direct la TV.

Luni seara, Gigi Becali a intervenit telefonic la emisiunea „DigiSport Special”, iar „întâlnirea” cu Ion Crăciunescu, care era prezent în studio, a produs un dialog încins.

Crăciunescu a „dezgropat” conflictul dur pe care l-a avut cu Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, și l-a acuzat pe Becali că a coordonat ieșirile lui MM. În replică, Becali a spus că nu i-ar putea ordona vreodată lui Mihai Stoica să spună anumite lucruri. 

Dialogul dintre Ion Crăciunescu și Gigi Becali:

  • Crăciunescu: „Să porți mai mult respect când te referi dumneata la alte lucruri, că eu te-am respectat”.
  • Becali: „Hai să-ți spun ceva, domnule Crăciunescu”.
  • Crăciunescu: „Așa, ia spune-mi ceva. Și să-l mai strunești pe domnul Memeu, că nu o să luăm lecții de arbitraj de la Memeu sau de la dumneata”.
  • Becali: „Domnule Crăciunescu, dumneata poți să fii cel mai mare, asta nu înseamnă că eu nu am voie să am opinia mea sau să îmi apăr echipa mea”.
  • Crăciunescu: „De acord, dar fără să mă insulți!”
  • Becali: „Eu nu te insult”.
  • Crăciunescu: „Nu, îl pui pe Memeu”.
  • Becali: „Nu vorbim de MM, vorbim noi doi. Poate să zică și Porumboiu și Crăciunescu și Igna ce vor, părerea mea este asta!”
  • Crăciunescu: „De acord, dacă o și argumentați ar fi mai bine, dar sunt de acord să îmi spuneți părerea”.
  • Becali: „Domnule Crăciunescu, până acum 2-3 ani așteptam tot timpul: «Vreau să văd ce zice Crăciunescu», era lege pentru mine. Îți spun sincer, de la un timp mi se pare că nu mai ești atât de lucid”.
  • Crăciunescu: „A, zău? Ai făcut vreun test psihologic dumneata? Mie mi se pare că dumneata nu ești lucid de mult, dar ce să fac, tac din gură din bun simț, eu am educație!”
  • Becali: „Lucid în fazele alea, asta voiam să zic”. 
  • Crăciunescu: „În fazele care te privesc pe dumneata. Știu că dumneata ești lucid la arbitraj, te pricepi bine, acum primesc critica de la dumneata”.
  • Becali: „Poate sunt și eu subiectiv, că e echipa mea și poate greșesc. Dar lasă-mă să-mi apăr echipa, ce, trebuie să-mi fie frică de dumneata să-mi apăr echipa? Niciodată nu jignesc eu, eu nu mai jignesc în viața mea”.

Eu nu sunt stăpân de oameni, eu sunt stăpân pe echipa mea. Eu nu le comand ce să vorbească. Jur pe cuvântul meu de onoare. Nu pot să îi comand lui MM niciodată, e fratele meu.
- Gigi Becali, patron FCSB

De la ce a pornit scandalul

La începutul lunii mai, după egalul dintre FCSB și CFR Cluj, Mihai Stoica a redactat o postare dură pe Facebook, în care l-a atacat voalat pe Ion Crăciunescu, fără a-i oferi numele acestuia. Motivul? Ion Crăciunescu declarase că „centralul” Radu Petrescu a gestionat perfect faza penalty-ului primit de FCSB, în timp ce MM consideră că Andrei Burcă ar fi trebuit eliminat. 

„«Specialiștii» ar trebui să-mi prezinte scuze și să admită (once again) că au bătut câmpii. Sau poate că cei care plătesc «specialiștii» pentru a le găzdui elucubrațiile în platourile TV ar trebui să realizeze că unii au cam obosit”, a fost mesajul lui Stoica.

Ion Crăciunescu a fost iritat de declarațiile oficialului de la FCSB, căruia i-a răspuns fără menajamente:

„Pe Mihai Stoica nu îl recomandă nimic. Am ajuns să îl iau în seamă pe cel care-mi turna mie în pahar? Când eram la Galați, stătea pe lângă masă și era în stare să ne pupe mâinile să îl băgăm și pe el în seamă, să ne zică «bună ziua»”.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.