Nationala

Dorinel Munteanu, nemulțumit de echipa națională: „Optimism de la Dumnezeu până-napoi, dar rezultate când?”

Dorinel Munteanu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 01 iunie 2021

Dorinel Munteanu (52 de ani), liderul de selecții din istoria echipei naționale a României, a criticat lipsa de rezultate a selecționatei conduse de Mirel Rădoi.

  • România face parte din grupa J a preliminariilor pentru Mondial, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein; 
  • Următorul meci oficial al „tricolorilor” este pe 2 septembrie, în Islanda.

Sub comanda lui Rădoi, echipa națională a ratat startul în campania de calificări la Cupa Mondială din 2022. Victoria de la debut cu Macedonia de Nord (scor 3-2) a fost urmată de două înfrângeri, 0-1 cu Germania și 2-3 cu Armenia, un eșec usturător pentru „tricolori”.

Dorinel Munteanu, fotbalistul român cu cele mai multe prezențe la echipa națională (134), a criticat atât jocul „tricolorilor”, cât și atitudinea staff-ului tehnic și a membrilor FRF.

Dorinel Munteanu: „Rezultate când?”

„În primul joc cu Macedonia de Nord am scârțâit, nu pot lua două lucruri bune din acel joc. La meciul cu Germania am zis că nu suntem favoriți, bine că am pierdut cu 0-1, am fi putut pierde cu mai mult. 

Iar apoi jocul cu Armenia. După meci am văzut aceeași atitudine la persoanele din staff-ul Federației și staff-ul tehnic. Același optimism de la Dumnezeu până înapoi, dar rezultatele nu știu când vor apărea. Poate batem Anglia în amical”, a declarat Dorinel la emisiunea „Liga DigiSport”.

Echipa națională va disputa două amicale în luna iunie, cu Georgia (2 iunie) și Anglia (6 iunie). 

Lotul României pentru meciurile cu Georgia și Anglia

  • PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 5/0), Florin Iacob (UTA Arad, 0/0), Andrei Vlad (FCSB 0/0);
  • FUNDAȘI: Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 62/0), Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia, 7/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 5/0), Deian Sorescu (Dinamo București, 0/0), Tiberiu Căpușă (Chindia Târgoviște 0/0), Mario Camora (CFR Cluj, 3/0), Iulian Cristea (FCSB, 3/0);
  • MIJLOCAȘI: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 28/2), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 45/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 16/1), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 47/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 7/1), Constantin Budescu (Damac/Arabia Saudită, 12/5), Adrian Păun (CFR Cluj, 0/0), Darius Olaru (FCSB, 0/0), Olimpiu Moruțan (FCSB, 0/0), Florin Tănase (FCSB, 8/1), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 12/2);
  • ATACANȚI: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 43/13), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia, 17/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 7/0)

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.