Liga 1

Hermannstadt - CS Mioveni 1-2 » S-a încheiat prima finală pentru Liga 1! „Blestemul” a fost rupt: revine după 9 ani în „A”

CS Mioveni (L2, locul 3 în play-off) a învins-o pe Hermannstadt (L1, locul 8 în play-out), scor 2-1, în returul barajului pentru menținere/promovare în Liga 1

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 02 June 2021

CS Mioveni (L2, locul 3 în play-off) a învins-o pe Hermannstadt (L1, locul 8 în play-out), scor 2-1, în returul barajului pentru menținere/promovare în Liga 1. 0-0 în tur. Astfel, CS Mioveni este a 3-a echipă promovată în „A”, după FC U Craiova și Rapid!

  • Hermannstadt evolua în Liga 1 din 2018, în timp ce CS Mioveni a jucat ultima dată în cel mai important eșalon din România în sezonul 2011/12.

Meciul a început cum nu se putea mai rău pentru Hermannstadt. Răzvan Dâlbea a încasat două „galbene” în 6 minute și a lăsat-o pe echipa lui Beza în „10”. 

Totuși, gazdele aveau să deschidă scorul. Yazalde a spart gheța la jumătatea primului act. Din pasa lui Mayoral, portughezul a finalizat ca un atacant veritabil, bară-gol. 

Deși a evoluat în superioritate numerică mai bine de o oră, CS Mioveni a reușit în puține momente să se apropie de poarta adversă. Doar norocul le-a adus egalarea argeșenilor. 

În minutul 71, Davide Massaro a tras slab de la distanță, Viera a deviat însă, iar Cristiano, prins pe picior greșit, nu a mai putut interveni. 

În derivă pe final, sibienii au încheiat partida în „9”. Figueiredo s-a sacrifcat, intervenind cu brațele în afara careului. Panait, în prelungiri, a închis tabela la 2-1.

Mioveni, victorie în premieră cu Hermannstadt

CS Mioveni și Hermannstadt s-au mai întâlnit de patru ori în meciuri oficiale. În sezonul 2017-2018 de Liga 2, în tur, la Mioveni, a fost 1-1, iar în retur, la Sibiu, gazdele se impuneau cu 2-1. În 2019, cele două echipe s-au întâlnit în Cupa României, în faza „optimilor”. 

La Mioveni, Hermannstadt a câștigat cu 2-0. În retur, cele două formații au terminat la egalitate. De precizat că în sezonul 2017-2018, pe banca sibienilor se afla nimeni altul decât antrenorul din prezent al argeșenilor, Alexandru Pelici, iar în echipă se regăseau Ștefan Blănaru și Ionuț Rădescu, ambii acum la Mioveni.

CS Mioveni a rupt „blestemul”!

Hermannstadt, din postura de echipă de Liga 1, a mai jucat baraj de menținere în 2019, când a trecut de divizionara secundă U Cluj (2-0 la Cluj, 0-1 la Sibiu). CS Mioveni, ca echipă venită din eșalonul secund, a pierdut un baraj de promovare în Liga 1 chiar vara trecută. 

Nu a putut să treacă de Chindia. CS Mioveni a capitulat în deplasare, la Ploiești, 0-2, iar pe teren propriu a înregistrat doar o remiză, 1-1. Nici celelalte echipe din L2 care au disputat astfel de baraje în trecut, din 2016, când a fost introdusă această regulă, nu au reușit promovarea. CS Mioveni izbutește astfel o premieră!

Hermannstadt - CS Mioveni 1-2 (0-0 în tur)

  • Final de baraj: CS Mioveni promovează în Liga 1, Hermannstadt pică în „B”.
  • min. 90+3: GOL CS MIOVENI! Panait închide tabela la Mediaș
  • min. 84: ROȘU HERMANNSTADT! Sibienii rămân în „9”, după ce portarul Figueiredo s-a sacrifcat, intervenind cu brațele în afara careului.
  • min. 71: GOL MIOVENI! Massaro trage slab de la distanță, mingea e însă deviată de Viera, iar Cristiano e prins pe picior greșit.
  • ⇒ Deși joacă în superioritate numerică de mai bine de o oră, CS Mioveni nu se apropie periculos de poarta adversarei. Elevii lui Pelici nu au avut nicio șansă importantă de gol.
  • Start în partea a doua.
  • Pauză la Mediaș: 0-0.
    min. 43: Ocazie pentru Mioveni. Coșereanu trage din apropiere în blocajul lui Belu-Iordache.
  • min. 21: GOL HERMANNSTADT! În „10”, Sibiul deschide scorul prin Yazalde. Mayoral îi pasează „în gaură” atacantului, iar acesta nu ratează, bară-gol. Popescu rămâne fără reacție.
  • min. 6: ROȘU HERMANNSTADT! Dâlbea îl lovește cu antebrațul în săritură pe Șerban, vede al doilea cartonaș galben și este eliminat.
  • A început partida.

Hermannstadt - CS Mioveni: echipele de start

HERMANNSTADT: Figueiredo - Belu-Iordache, Viera, Scarlatache, Opruț - Dâlbea, Alhassan - Buzan, Mayoral, Petrișor Petrescu - Yazalde
REZERVE: Pop - Vodă, Al. Mățel, I. Stoica, Romario Pires, Addae, Billal, Aralica, Bagaric
ANTRENOR: Eugen Beza

CS MIOVENI: I. Popescu - Oancea, Garutti, Gherghe, Șerbănică - Veres Szilard, M. Șerban - Isfan, B. Rusu, Coșereanu - Blănaru
REZERVE: Ducan - Chindriș, V. Cristea, T. Coman, Massaro, Ivan, Rădescu, A. Panait, D. Toma
ANTRENOR: Alexandru Pelici

Stadion: Gaz Metan (Mediaș)
Arbitru: Horațiu Feșnic / A1: Alexandru Cerei; A2: Marius Marica

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.