Campionate

Protest în Brazilia împotriva Copei America: „A primit mingea Neymar, a mai murit un om!”

Capul unei păpuși cu chipul lui Jair Bolsonaro a fost lovit de protestatari, foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Wednesday, 02 June 2021

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, e atacat dur, după ce a acceptat să organizeze Copa America, într-o perioadă critică, în pandemie. 

Situația din Brazilia e încă dramatică în pandemie. Peste 16 milioane de cazuri, a treia țară în lume, 460.000 de decese (a doua, după SUA). Și totuși, autoritățile din Țara Cafelei au acceptat să organizeze Copa América, o competiție pe care au refuzat-o, pe rând, și Columbia, și Argentina.

L-a pus la zid pe Jair Bolsonaro: „E iresponsabil! Absurd. Inuman”

Președintele Jair Bolsonaro, considerat vinovat pentru dezastrul provocat de COVID-19 în țară, e atacat la fel de dur și pentru ultima decizie.

José Luiz Datena, cunoscut jurnalist, gazda emisiunii Brasil Urgente, la postul de televiziune Band, în São Paulo, consideră că e „absurd și inuman". „Cum poți să aduci Copa América aici, acum? A primit mingea Neymar, a mai murit un om. Până când pasează, s-au mai dus 30. Este iresponsabil, de neimaginat. E tot ce nu aveam nevoie". Și îi cere lui Bolsonaro: „Du-te după vaccin! Du-te și cumpără vaccin!".

E o adevărată nebunie să organizăm aici un asemenea eveniment. Cele mai rele episoade ale pandemiei din 2020 erau de trei, patru ori mai slabe decât ce vedem astăzi în Brazilia. Avem falsa impresie că lucrurile s-au ameliorat. Realitatea e că suntem încă într-o fază teribilă de propagare foarte rapidă
- José David Urbaez, epidemiolog brazilian

Brazilia găzduiește Copa America în patru orașe

La doar o zi după cererea confederației sud-americane, Conmebol, Brazilia a spus „Da". Meciurile se vor disputa între 13 iunie și 10 iulie în patru orașe: Brasilia, Rio de Janeiro, Cuiabá și Goiânia.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.