Nationala

Mihai Stoichiță a mai găsit 5 scuze pentru dezastrul cu Georgia » De la viteza adversarilor, la „naționala olimpică”

+55 Foto
România a pierdut amicalul cu Georgia, 1-2. Willy Sagnol (44 de ani), selecționerul advers, a apreciat prestația „tricolorilor”.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 03 iunie 2021

România a pierdut amicalul cu Georgia, 1-2. Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice, a găsit mai multe explicații pentru prestația „tricolorilor” lui Mirel Rădoi. 

Mihai Stoichiță consideră că rezultatul a fost unul nemeritat și a dat vina pe ghinion: „Puteam să obținem ușor victoria, am ratat nepermis, am avut vreo 3 acțiuni în prima repriză. În a doua am jucat în 10, după un gest nervos din partea lui Tase, dar am avut ocazii multe. Din păcate, le-am ratat”. 

Mihai Stoichiță, 5 motive pentru eșecul cu Georgia

Stoichiță a punctat apoi calitățile fizice deosebite ale adversarilor: „Ei au speculat viteza și agresivitatea, eu îi cunosc bine, am jucat împotriva lor când eram în Armenia. O echipă periculoasă. Anul trecut ne-au bătut și în cupele europene (n.r. Lokomotiva Tbilisi a scos Craiova)”. 

Lipsa de concentare a contribuit și ea la eșec, susține Stoichiță: „Și băieții au luat-o mai ușor din punct de vedere psihologic. Asta e. Tot sper să fie accident cu Armenia, accident cu Georgia, dar trebuie să ne trezim. Acum mergem în Anglia. Probabil, acolo vor fi mai contectați, pentru că e o echipă de care le e frică, de Georgia nu le-a fost”.

+55 Foto
România - Georgia (foto: Cristi Preda/GSP)

Mirel Rădoi se confruntă și cu o lipsă de omogenitate: „Deocamdată să ne gândim cum reconstruim. Azi au fost 8 jucători de la generația 2019 în teren. Trebuie să se acomodeze cu atmosfera de la echipa mare. Au trecut doar doi ani. Nu poți contesta că e o echipă total nouă”.

4 titularidin meciul cu Georgia, Andrei Vlad, Ionuț Nedelcearu, Darius Olaru și Ianis Hagi au făcut parte din lotul României de la Europeanul de tineret. Au mai intrat în partea secundă Alexandru Cicâldău și Andrei Ivan. Sorescu s-a aflat și el pe lista lărgită pentru turneu

Directorul Comisiei Tehnice crede că accidentările au avut și ele un rol: „Nu cred că poate fi acuzată selecția. Luăm ce e mai bun. Unii nu au putut să vină, nu uitați! Astăzi au lipsit Man, Mihăilă, mai sunt fotbaliști interesanți la naționala olimpică”.

>

Citește mai multe știri despre România - Georgia:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.