Liga 1

Alexandru Crețu, achiziție marca Becali: mai slab decât titularii!

+8 Foto
Alexandru Crețu, alături de Gigi Becali

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  joi, 03 iunie 2021

Alexandru Crețu (29 de ani) are parametri inferiori, în sezonul recent încheiat, într-o comparație cu Iulian Cristea și Miron, cei doi stoperi de bază de la FCSB.

Becali l-a prezentat ieri pe Alexandru Crețu, primul transfer al verii! Și a și anunțat, din nou, că deși e la bază mijlocaș defensiv, el va fi folosit ca fundaș central. Crețu vine de la Maribor, din campinatul sloven, unde a pierdut titlul în fața unei echipe modeste, Mura! 

Alegerea pe care o face Becali e una extrem de surprinzătoare. Noul stoper a avut prestații, în sezonul recent încheiat, sub cele ale fundașilor centrali titulari de la FCSB. E vorba despre Iulian Cristea și despre Miron.

Alexandru Crețu, achiziție marca Becali: a jucat mai puțin și mai prost

Cifrele InStat explică în detaliu de ce noul fotbalist al vicecampioanei a fost mai slab decât cei în locul cărora vine să evolueze.

În primul rând, a evoluat mult mai puțin decât cei doi. Iulian Cristea a jucat cu peste 40% mai multe meciuri, iar Miron a bifat cu peste 50% mai multe minute.

Apoi, randamentul în teren a fost superior în cazul lui Cristea și Miron la toate capitolele importante care definesc un jucător defensiv, indiferent că e vorba despre închizător sau despre stoper: mingi recuperate, procentajul paselor precise, dueluri câștigate, dueluri aeriene câștigate, baloane pierdute.

ParametruA. CREȚUI. CRISTEAMIRON
Index InStat239274268
Meciuri jucate263733
Minute bifate1.8013.1952.866
Pase precise84%86%89%
Mingi recuperate3,3108
Dueluri câștigate54%66%71%
Dueluri aeriene câștigate63%67%73%
Mingi pierdute4,432,4

Cum ar putea arăta FCSB în noul sezon: Straton (A. Vlad) - V. Crețu (Haruț), Al. Crețu, A. Miron, Panțâru - Moruțan, Perianu* (Ov. Popescu), Olaru - Oct. Popescu*, Fl. Tănase, Fl. Coman
* jucătorii pentru regula U21

L-a luat pe Alexandru Crețu când a pierdut naționala!

Mutarea lui Gigi Becali e suprinzătoare și dintr-o altă perspectivă. FCSB îl legitimează pe Crețu fix când acesta a ieșit din atenția echipei naționale. După ce prima reprezentativă a fost preluată de Mirel Rădoi, Alexandru a fost convocat la toate cele 4 acțiuni: septembrie, octombrie și noiembrie 2020, dar și la „tripla” de la finalul lunii martie, din preliminariile Mondialului. 

Totuși, modul în care s-a prezentat în meciul cu Armenia, pierdut de România, scor 2-3, el evoluând chiar în ultimele 10 minute, când gazdele au întors rezultatul, l-a determinat pe Mirel să nu-l mai selecționeze

Iar acum, pentru „dubla” amicală cu Georgia și Anglia, Crețu a fost ocolit, în ciuda faptului că există foarte multe indisponibilități din cauza accidentărilor.

Cele 6 selecții ale lui Alexandru Crețu

DatăMeciMinuteCompetiție
septembrie 2020România - Irlanda de Nord 1-135Liga Națiunilor
septembrie 2020Austria - România 2-390Liga Națiunilor
octombrie 2020Islanda - România 2-090Baraj Euro 2020
octombrie 2020Norvegia - România 4-074Liga Națiunilor
noiembrie 2020România - Belarus 5-321amical 
martie 2021Armenia - România 3-210prelim. CM 2022

400 de mii de euroe cota lui Crețu pe transfermarkt, sub nivelul lui Miron (1,1 milioane) și al lui Cristea (1,4)

1 trofeua cucerit Alexandru Crețu în carieră: titlul în Slovenia cu Maribor, în sezonul 2018-2019

95 de meciuria jucat noua achiziție a FCSB-ului în cei 4 ani și jumătate petrecuți în Slovenia, la Olimpia Ljubljana și la Maribor, în vreme ce la Poli Iași, în ultimii săi 4 ani și jumătate jucase 128 de meciuri

Urmează alt transfer-șoc la FCSB: Șeroni! 

Patronul FCSB a anunțat ieri următorul fotbalist pe care îl dorește la FCSB. Alin Șeroni, care e sub contract cu FC Botoșani. Alegerea lui Becali e una realmente șocantă. Stoperul născut la Lugoj a împlinit 35 de ani în martie și n-a fost niciodată la un nivel deosebit. 

Traseul său a fost la echipe de duzină, precum Recaș, Săcele, ACS Poli Timișoara, Dunărea Călărași, UTA, iar la Botoșani a fost mai degrabă o soluție de avarie. Singura experiență în străinătate s-a numit Speranța Nisporeni, din Republica Moldova. 

N-a jucat niciodată la echipa națională a României și n-a trecut pe la nicio reprezentativă de tineret și de juniori. În schimb, e unul dintre cei mai înalți fundași centrali din actuala Liga 1, măsoară 1,93 metri!

VIDEO. Gigi Becali l-a prezentat pe Alexandru Crețu la Palat

>

Citește mai multe știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.