Nationala

Mirel Rădoi, atacat fără menajamente: „Sărăcuțul, am impresia că e teleportat de pe o altă planetă” + propuneri pentru înlocuitori

Mirel Rădoi, selecționer România

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 04 iunie 2021

Fostul antrenor Ioan Sdrobiș (75 de ani) îl critică pe selecționerul Mirel Rădoi, după înfrângerea României cu Georgia, scor 1-2. 

Ioan Sdrobiș a fost deranjat de selecția făcută de Mirel Rădoi, de jocul echipei naționale, dar mai ales de declarațiile selecționerului, care a reiterat ideea că va merge pe principiile sale ofensive până la finalul mandatului. 

Ioan Sdrobiș: „Rădoi e teleportat de pe o altă planetă”

>

„Sărăcuțul învolburează lucrurile. Alții și alții la fiecare convocare. Merge din greșeală în greșeală. Am fost foarte curios să îi ascult interviul. Am impresia că e teleportat de pe o altă planetă! Nu are legătură cu Pământul, sărăcuțul. Plutește, picioarele lui nu sunt pe Pământ. 

Zice de principii. Păi principiile tale nu trebuie concretizate în rezultate? Principii poți să ai acasă, cum te trezești, ordinea familiei. Dar la fotbal principiile general valabile duc spre rezultate.

Sunt momente în viața unei națiuni, a unei echipe, când se petrec unele transformări. Atunci trebuie luciditate, mai ales când e vorba despre echipa națională sau de prima ligă, antrenorul trebuie să aibă experiență și greutate profesională. Nu te poți juca cum se joacă fotbalul românesc, de la națională până la ultimul club din Liga 3.

Unii sunt la școala de antrenori și încă nu au dat Bacalaureatul. Nu te poți juca cu meseria de antrenor! Cum e acum la noi? Aruncă jambierele, gata, antrenor în Liga 1. Îl cheamă nu știu cum, a fost un fotbalist de bună valoare și gata, imediat e antrenor de Liga 1. Și ne mirăm? Cât de jos am putut ajunge!”, a declarat Sdrobiș la GSP Live. 

Cu cine l-ar înlocui Sdrobiș pe Mirel Rădoi?

Victor Pițurcă, Dan Petrescu sau Cosmin Olăroiu. Toți sunt liberi de contract în prezent. 

„La ora actuală ce avem în România? Pițurcă e liber de contract. A dovedit în timp că este antrenor, față de ce avem în România. Dan Petrescu ar fi și el o soluție. Este și Olăroiu. La echipa națională olteanul ăsta urâcios (Pițurcă) este cel mai indicat”. 

>

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.