Tenis

Favorita trei de la Roland Garros, eliminată! O nouă surpriză majoră la Paris

Aryna Sabalenka a fost eliminată de la Roland Garros. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 04 iunie 2021

Anastasia Pavlyuchenkova (29 de ani, 32 WTA) a produs o nouă surpriză la Roland Garros și a eliminat-o în turul III pe Aryna Sabalenka (23 de ani, 4 WTA), a treia favorită a competiției de la Paris.

Aryna Sabalenka era, după retragerile lui Ashleigh Barty și Naomi Osaka, cea mai bine clasată jucătoare rămasă pe tabloul principal de la Roland Garros. 

Iar forma etalată în ultimele luni pe zgură - finală la Stuttgart și trofeu la Madrid - o îndreptățeau pe jucătoarea din Belarus să spere la un traseu cât mai lung pe zgura pariziană. 

Aryna Sabalenka, eliminată de la Roland Garros

Doar că Anastasia Pavlyuchenkova, o jucătoare care încearcă din răsputeri să revină la cea mai bună formă, n-a fost de acord. Ucraineanca a găsit răspunsuri la jocul agresiv al Arynei Sabalenka și s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 2-6, 6-0, la capătul unui meci care a durat o oră și 37 de minute.

Astfel, după eliminarea bielorusei, turneul de la Roland Garros mai rămâne fără o jucătoare din Top 10. Barty, Osaka, Andreescu și Pliskova au părăsit deja competiția, iar lor li se adaugă Simona Halep, care n-a luat startul din cauza unei accidentări.

4 jucătoaredin TOP 10 mai sunt prezente pe tablou la Roland Garros: Kenin, Svitolina, Serena Williams și Iga Swiatek

VIDEO Rezumatul meciului Aryna Sabalenka - Anastasia Pavlyuchenkova

Altă surpriză la Roland Garros: Karolina Pliskova, eliminată în turul secund!

Încă o surpriză la Roland Garros. Karolina Pliskova (10 WTA), a noua favorită a turneului parizian, a pierdut joi în fața americancei Sloane Stephens (59 WTA), scor 5-7, 1-6.

Finalistă la Roland Garros în 2018, anul în care a fost învinsă în ultimul act chiar de către Simona Halep, Sloane Stephens a dictat ostilitățile în partida cu Pliskova. 

Un prim set echilibrat, dar în care Sloane a fost mai mereu în față, s-a încheiat cu victoria jucătoarei din State, 7-5, pentru ca actul secund să fie doar un galop de sănătate pentru americancă, 6-1.

Citește și alte știri din tenis:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.