Campionate

UEFA, în pericol! Curtea de Justiție a UE, decizie urgentă privind Super Liga » Când aflăm verdictul

Cristian Jura, judecător al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, afirmă că Super Liga Europei nu este un plan încheiat

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 04 June 2021

Cristian Jura, judecător al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, afirmă că Super Liga Europei nu este un plan încheiat. Curtea de Justiție a Uniunii Europene urmează să se pronunțe în conflictul UEFA vs. Real Madrid, Barcelona & Juventus până în luna septembrie.

Superliga n-a murit! S-au continuat demersurile pentru înființarea ei. Acum se discută dacă UEFA și FIFA au făcut abuz de poziție dominantă în fotbal. Unele echipe s-au retras, dar Real Madrid, Barcelona și Juventus continuă demersurile.

Rămâne de discutat în ce formă vor juca echipele care vor fi în Superligă, adică dacă vor putea juca și în competițiile UEFA. Practic, Super Liga e un model de business american. Sponsorul e o bancă americană, care finanțează cu 5 miliarde de euro, o sumă foarte mare. 

Acest model e de succes în SUA. Pentru ei fiecare meci e o finală. ale competiției. Sistemul american nu este supus jurisdicției TAS. Curtea de Justiție a UE pe această chestiune se va pronunța, dacă s-a făcut abuz de poziție dominantă în fotbal sau nu. 

Așteptăm decizia Curții de Justiție a UE, care a fost solicitată să se pronunțe în regim de urgență. În septembrie urmează să se pronunțe, iar până la sfârșitul anului s-ar putea să avem o decizie în acest caz”, a declarat Jura, potrivit ProSport.

UEFA taie în carne vie! Le suspendă pe Juventus, Real Madrid și Barcelona

Real Madrid, Barcelona și Juventus riscă enorm. Din cauza Super Ligii, UEFA intenționează să le excludă un an sau doi din Champions League.

Florentino Perez a ales rapid un alt antrenor la Real. A plecat Zinedine Zidane, pe 27 mai, a venit Carlo Ancelotti, numit oficial pe 1 iunie. Președintele blanco l-a readus pe italianul care a câștigat a 10-a Ligă a Campionilor madrilenă, dar e posibil ca el să mai aștepte întoarcerea în Champions. 

Real e în mare pericol, la fel ca Barcelona și Juventus, cele trei cluburi ce refuză și acum să renunțe oficial la proiectul Super Ligii Europei.

UEFA plănuiește să ia o decizie săptămâna viitoare în acest dosar. Să-i pedepsească pe „secesioniști”. Forul continental intenționează să le excludă un an sau doi din competițiile sale, a anunțat cotidianul italian La Repubblica.

Secretarul general UEFA, Theodore Theodoridis, a confirmat că „dacă nu respectă regulile, aceste cluburi pot fi suspendate din Ligă”.

Aleksander Ceferin, lider la Nyon, a declarat recent pentru Sky Sports: „Pentru mine, este ciudat că vor să joace în Super Ligă, dar se înscriu în Champions League. Trebuie să se decidă! Vor Super Liga sau Champions?”.

Eric Garcia a revenit la Barcelona

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.