Nationala

Momentul adevărului, la doi ani după Anglia - România de la „tineret” » Comparația care ne dă de gândit

Ianis Hagi, în duelul Anglia - România 2-4 din 2019 / FOTO: Imago Images

Articol de Justin Gafiuc, Marius Mărgărit  —  sâmbătă, 05 iunie 2021

ANGLIA - ROMÂNIA. În loturile celor două echipe care se vor înfrunta duminică seară la Middlesbrough se regăsesc câte 4 titulari din meciul de la Euro U21, din 2019, când România a învins Anglia cu 4-2. 

În plus, la „tricolori” mai sunt alte două rezerve de atunci. Britanicii ne domină net la creșterea valorică. 

Au trecut aproape doi ani de la confruntarea de la Euro U21, când naționala condusă de Mirel Rădoi învingea Anglia, în grupe, cu 4-2, prin golurile marcate de Pușcaș, I. Hagi, Fl. Coman (2), respectiv Gray și Abraham. 

Atunci, România mergea mai departe, fiind învinsă de Germania în semifinale, iar Anglia, una dintre marile favorite, pleca acasă. De atunci, mai mulți fotbalişti de la cele două echipe au ajuns la naționalele mari. 

Dar, în perspectiva meciului de mâine, de la Middlesbrough, în cele două loturi se regăsesc câte 4 jucători din acel meci direct din 2019: Dean Henderson, Mason Mount, Dominic Calvert Lewin și Phil Foden, respectiv Ionuț Nedelcearu, Alexandru Cicâldău, Andrei Ivan și Ianis Hagi

În actualul lot al României, care s-a deplasat la Middlesbrough, se regăsesc și alți doi foști de la tineret, dar care au fost rezerve la partida directă din 2019, Adrian Rus și Darius Olaru.

Anglia - Româna. Ei în lotul de Euro, noi în cel de sparring

I-am învins atunci, însă din acel moment, traiectoriile carierelor acestor jucători au fost complet diferite. 

Dacă englezii au progresat, crescându-și exponențial cota de piață, cu zeci de milioane de euro, ai noștri au cam stagnat. Cu două excepții, Ianis Hagi și Nedelcearu. 

Cei 4 englezi fac parte din lotul oficial pentru Euro 2020, care va începe în curând. Cei 6 români au fost convocați la lotul de seniori, de același selecționer, dar deocamdată doar pentru un amical. În care britanicii pregătesc turneul final continental, competiție pe care noi am ratat-o.

Iată cum arată o comparație a carierelor acestor 10 jucători în ultimii doi ani:

VIDEO Rădoi a răbufnit după o întrebare primită de la reporterul GSP: „N-am cum să mă schimb! Poate vine cineva care să vă mulțumească”

>

Citește și alte știri despre naționala României:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.