Campionate

Răsturnare de situație! Ce s-a întâmplat la negocierile dintre Antonio Conte și Tottenham

Antonio Contre. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de Daniel Scorpie  —  Saturday, 05 June 2021

Antonio Conte, campion cu Inter, nu a ajuns la un numitor comun în privința proiectului sportiv, nici a staffului tehnic și a contractului negociat cu Tottenham. Spurs caută alte soluții.

„Fumata nera” (n.r. - fum negru, o metaforă pentru a explica lipsa unui acord) anunță italienii despre rezultatul tratativelor intense purtate în ultimele zile de Antonio Conte cu conducerea clubului Tottenham, preluând surse autorizate din Anglia.

Revenirea în Premier League părea iminentă pentru proaspătul campion al Italiei, însă discuțiile au ajuns vineri într-un punct mort și mutarea ar fi, definitiv, compromisă. Pretențiile italianului nu s-au pliat cu dorințele și cu posibilitățile lui Spurs, care îi caută succesor lui Jose Mourinho, echipa fiind condusă de interimarul Ryan Mason de la sfârșitul lunii aprilie.

Conte voia salariu ca al lui Klopp

În primul rând, proiectul tehnic nu l-a convins pe antrenorul de 51 de ani, care pusese condiții în privința rămânerii căpitanului Harry Kane și a aducerii a patru jucători, între care pe Eriksen și Perisic de la Inter. 

Apoi, nici la bani nu au ajuns la un acord. Trei milioane ar fi diferența până la cele 17 milioane de euro pretinse de Conte, la nivelui lui Jurgen Klopp de la Liverpool și doar sub Pep Guardiola de la Man. City. Și nici în ceea ce privește staff-ul cu care dorea să lucreze la Londra, mai mult de patru asistenți, o cerință refuzată de Spurs.

Vine, totuși, Fabio Paratici?!

În schimb, ar putea ajunge la Tottenham Fabio Paratici. Fostul directorul sportiv al lui Juventus, dat afară luna trecută, pare că i-a convins pe șefii londonezilor, numirea lui, anunțată pentru acest week-end susține Sportmediaset, nefiind legată de negocierile cu Conte.

VIDEO Goluri memorabile din istoria recentă a lui Tottenham

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.