Atletism

Un cvadruplu campion olimpic celebru riscă să rateze Jocurile Olimpice de la Tokyo » Rezultat rușinos înregistrat în calificări

Foto: Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 06 iunie 2021

Mo Farah, 38 de ani, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați atleți, riscă să rateze prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Alergătorul de distanță britanic, de patru ori campion olimpic, a terminat pe locul 8 în proba de 10.000 de metri din calificările britanice ce asigura prezența la Jocurile Olimpice. 

Mai mult, rezultatul lui e cu 22 de secunde sub standardele olimpice. A terminat proba în 27 minute și 50 de secunde, standardul olimpic fiind de 27 de minute și 28 de secunde.

Astfel, el a ratat una din ultimele șanse de a se califica la Olimpiadă și de a ataca o nouă medalie olimpică. Campionul britanic mai are puține ocazii, la competițiile care vor mai avea loc până pe 27 iunie, pentru a-și câștiga locul la Jocurile Olimpice din această vară.

Mo Farah: „Nu credeam că voi putea încheia proba”

La finalul cursei, Mo Farah a declarat resemnat: „Sunt total dezamăgit de rezultat, dar aceasta e situația. Fără să îmi găsesc scuze, ultimele 10 zile nu au fost ușoare, de când am revenit la antrenamente, dar e important că am fost prezent la aceste calificări și am trecut prin ele. Sunt de patru ori campion olimpic, dar asta nu înseamnă nimic”.

Atletul s-a referit și la accidentarea pe care a suferit-o la glezna stângă și care îi face încă probleme: „Mai aveam 15 ture și mă durea tare. Trebuia să continui să lupt, să alerg. Credeam, sincer, că voi mai reuși să duc cel mult 5 ture”.

Cine e Mo Farah

Mo Farah e unul dintre cei mai buni atleți din lume, specializat în probele de alergare pe 5.000 metri și 10.000 de metri. La aceste probe a câștigat aurul olimpic atât la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra, cât și în 2016 la Rio de Janeiro.

În plus, el mai are în palmares 6 medalii de aur și două de argint la Campionatele Mondiale, medalia de aur de la Maratonul din 2018 de la Chicago, 6 medalii de aur la semi-maratoanele din Newcastle, precum și 9 medalii la Campionatele Europene fie ele în aer liber, Indoor sau Cross Country.

Născut în Somalia, Mo Farah a trăit primii ani din viață în Djibouti, iar de la vârsta de opt ani s-a mutat în Anglia, alături de tatăl său. Inițial, a fost atras de fotbal, însă pe parcurs a trecut la atletism, sport în care s-a consacrat.

Citește și alte știri din atletism:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.