Helmuth Duckadam îl critică pe Mirel Rădoi pentru schimbările efectuate în meciul Anglia - România 1-0.
În special, Duckadam îl taxează pe selecționer pentru înlocuirea din minutul 65, când debutantul Tiberiu Căpușă a intrat în locul lui Deian Sorescu în flancul drept al defensivei. Câteva zeci de secunde mai târziu după ce a intrat pe gazon, Căpușă l-a faultat pe Grealish în careu. A ieșit penalty-ul din care „tricolorii” au pierdut pe Riverside.
Duckadam se dezice de Rădoi: „L-am susținut, dar e arogant!”
„L-am susținut pe Rădoi, dar mi se pare arogant! Să nu ai tu decență să îți faci autocritica pentru acea schimbare?! Adică Sorescu nu mai putea să stea 30 de minute în teren, te gândești la Sorescu să nu se accidenteze? Această aroganță am mai întâlnit-o doar la FRF!
Probabil a fost o lipsă de inspirație a lui Rădoi. Nicio schimbare nu a dus vreun plus. Căpușă a intrat slab în joc, Băluță n-a arătat nimic, Hagi n-a adus un plus, pe Rus nu înțeleg de ce-l mai bagi în locul lui Nedelcearu la 0-1. N-am înțeles schimbările”, a declarat Duckadam în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.
Apar situații în care trebuie să facem schimbări forțate, jucătorii resimt oboseală. Trebuie să ne adaptăm, să facem schimbări din mers. Ne-am propus să avem jucători în formă la națională. Am vrut ca toți jucătorii care sunt cu noi să fie folosiți. Avem și noi limitele noastre. N-a fost un debut fericit pentru Căpușă. Era clar la faza aia că trebuia să mai aștepte puțin, a plecat prea devreme. Poate învăța din asemenea momente
Mirel Rădoi, despre introducerea lui Căpușă în locul lui Sorescu
Anglia, prima victorie contra României după 51 de ani!
România a jucat ultima dată împotriva Angliei la Euro 2000, când a câștigat cu 3-2, iar ultimul succes al insularilor a fost la Mondialele din '70
Naționala României n-a mai jucat împotriva Angliei (locul 4 FIFA) de 21 de ani, atunci când, la Euro 2000, „tricolorii” au învins cu 3-2 în grupe și s-au calificat în „sferturi”, unde au pierdut cu Italia. Iar ultima înfrângere cu britanicii datează de la Mondialul din '70, când echipa condusă de Alfred Ramsey a câștigat cu 1-0.
În cele 12 partide directe all-time, România are 3 victorii, britanicii 3, iar 6 întâlniri s-au încheiat la egalitate. Meciul din această seară a fost doar al 5-lea amical, la acest capitol englezii mai având o victorie, în 1939!, restul de 3 întâlniri încheindu-se la egalitate.
Ultimul „friendly” s-a consumat în octombrie 1994, la Londra, pe Wembley, unde a fost 1-1, prin golurile lui Ilie Dumitrescu și Robert Lee.
{{text}}