Stranieri

Cosmin Moți a semnat! Ce post va ocupa după retragerea din cariera de fotbalist

+16 Foto
Cosmin Moți, director tehnic Ludogorets // foto: Facebook @ PFC Ludogorets 1945

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 07 June 2021

Ludogorets a anunțat că românul Cosmin Moți (36 de ani) va ocupa funcția de director tehnic al clubului.

Fostul fundaș central, care și-a încheiat cariera de fotbalist la finalul sezonului 2020/2021, este noul director tehnic de la Ludogorets. Anunțul a fost făcut astăzi de clubul bulgar, la care Moți a evoluat 9 ani, perioadă în care „vulturii” au cucerit campionatul în fiecare sezon!

Cosmin Moți s-a retras la 36 de ani

Moți a jucat doar 18 meciuri în ultimul sezon, 9 dintre acestea în campionat. Lăsat în afara lotului pentru o bună parte dintre meciurile echipei din Razgrad, fostul fundaș a considerat că retragerea este alegerea oportună pentru el.

În cei 9 ani petrecuți în Bulgaria, Moți a adunat 300 de meciuri în tricoul „vulturilor”. A marcat 37 de goluri și a oferit 15 pase de gol, intrând definitiv în istoria clubului.

Înainte de a ajunge în Bulgaria, Cosmin Moți a mai jucat la FC U Craiova (20 de meciuri), Dinamo (218 meciuri) și Siena (5 meciuri).

Cosmin Moți, eroul lui Ludogoreț cu FCSB

În 2014, Ludogoreț a eliminat-o pe FCSB în preliminariile Ligii Campionilor, după o dublă manșă incredibilă. Deznodământul a fost stabilit în Bulgaria, la loviturile de departajare, unde Cosmin Moți a parat penalty-urile lui Cosmin Râpă și Paul Pârvulescu și i-a dus pe bulgari în premieră în grupele Ligii Campionilor.

Moți intrase în poartă în minutul 119, după ce Stoyanov, portarul gazdelor, fusese eliminat pentru un fault din postura de ultim apărător. Ulterior, complet neașteptat, a parat două penalty-uri, iar Luodogreț s-a impus cu 6-5 la loviturile de departajare și a trimis-o pe FCSB în Europa League.

După acel meci, Moți a fost răsplătit de patronul lui Ludogoreț, care a decis ca una dintre tribunele stadionului din Razgrad să poarte numele fotbalistului.

Regretul lui Cosmin Moți: „Cu un ochi râd și altul plâng”

Cosmin Moți a adunat 15 prezențe în „tricolor” și regretă că nu a fost selecționat mai des. În martie, fundașul lui Ludogoreț a mărturisit că ar fi dorit să fie în lotul României pentru meciurile cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia, din preliminariile pentru Cupa Mondială.

„E clar că mi-aş fi dorit să fiu la lot, însă în situaţia mea e foarte greu. Am ajuns şi la o vârstă, n-am jucat la echipa de club şi ar fi fost foarte greu. E greu să te cheme cineva la naţională atât timp cât nu joci la echipa de club.

Mi-aş fi dorit să am mai multe meciuri la naţională, dar asta a fost conjunctura, atât s-a putut. Cu un ochi râd şi cu altul plâng, am fost la două turnee finale, dar, din păcate n-am jucat niciun minut”, spunea Moți la TV Telekom Sport.

VIDEO. Cosmin Moți nu se ascunde și își recunoaște viciul: „Fumez jumătate de pachet pe zi”

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.