Liga 1

Sorin Cârțu avertizează autoritățile din Bănie: „Tu până aici ai voie! Țipă, urlă, dar când ai trecut zona ta, te-am luat!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 09 iunie 2021

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a fost invitatul special din această săptămână al lui Ovidiu Ioanițoaia la „Prietenii lui Ovidiu”. „Sorinaccio” și-a spus părerea despre tensiunile apărute în oraș odată cu promovarea celor de la FCU Craiova 1948 în Liga 1 și are un mesaj clar pentru autorități. 

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Sunteți mulțumiți doar cu câștigarea Cupei României?

- Parțial. Echipa a avut trei obiective când a început sezonul. O participare în cupele europene, campionatul și Cupa României. Dacă nu câștigăm campionatul, trebuia să avem asigurat lotul pentru cupele europene. L-am bifat.

- Cu Mihai Rotaru cum te împaci?

- Foarte bine. Eu am în fișa postului exact ce am negociat cu el. Dacă voiam stres maxim, aș fi antrenat, nu m-aș fi pus în poziția asta.

>

- Ce zici de promovarea celor de la FCU Craiova 1948?

- Pe noi nu ne interesează! Atât timp cât lumea își respectă zona sa de confort. Nu intra în zona mea de confort, asta cer și asta vorbim. Tot timpul se discută... Apropo! Și aici a fost o răceală între noi și GSP, mata știi foarte bine. Totul a plecat de la nume. Spuneți-ne Universitatea, că Universitatea suntem! De la nume sunt cele mai mari divergențe. Pe noi nu ne interesează ce fac ei.

- Cum crezi că o să primească Craiova meciul direct?

- N-am nicio chestie cu ei, așteptăm să fie stadionul plin, să fie încasări. Pe noi ne-a dezavantajat că am jucat fără spectatori. Sunt convins că dacă jucam cu spectatori nu pierdeam finala cu CFR, din sezonul trecut. Nu cred! Noi avem o echipă care are nevoie de un imbold.

- Nu crezi că va exista o problemă cu suporterii în oraș?

- Toată problema pleacă de la educație și de la cultură. Reacțiile astea de a te bate sunt atunci când nu niște ai argumente și vii cu gesturi de violență! Dacă o să fie scandal, e problema autorităților. Să îți mai spun ceva. Uitați-vă la mine! Mi-au scris de vreo două ori pe casă, am făcut plângere, nu mi-au dat niciun răspuns.

- Cum nu ți-au dat niciun răspuns?!

- Eu nu am primit niciun răspuns din partea lor! Să-mi zică: "Domnule, la plângerea pe care ai făcut-o, nu l-am găsit p-ăla! Suntem fraieri și nu știm cum să dăm de el. Sau l-am găsit pe ăla și asta am făcut". Nu! Dacă ești autoritate de tipul ăsta, atunci o să se taie, o să se bată între ei, dacă ești fraier... Dar uitați-vă cum a fost situația acum, la serbare, când a fost foarte bine organizată.

- A fost și multă pază, poliție...

- Au împărțit orașul și l-au împânzit de jandarmi. N-au mișcat! Așa se face! Nu există alt mijloc sau vreo jumătate de măsură. Tu până aici ai voie! Țipă, urlă, dar când ai trecut zona ta, te-am luat! Dacă te respecți ca autoritate. Așa trebuie să facă.

- În noul sezon ce planuri aveți?

- Obiectivul nostru e titlul! Pentru că suntem Universitatea Craiova și așa trebuie să fie! Așa a fost și pe timpul meu: campionat și Cupă. Așa și acum! Nu poți să vii... La ce condiții ai, la ce oferi, salarii, mijloace de antrenament. Nu știu dacă există echipă în România care să aibă posibilitatea de aici.

- Aveți condiții de top, nu?

- Nea Ovidiule, vii la antrenament, ai mic dejun, poți să te odihnești, te antrenezi, te refaci, te culci, poți să pleci. Echipa asta a fost transportată cu avionul de la Craiova la București! Despre ce vorbim? Tot în ideea ca să nu irosești energiile. Avem autocar de 600.000 de euro, dar faci mai mult de trei ore până la București...

VIDEO. EMISIUNEA INTEGRALĂ CU SORIN CÂRȚU

>

CITEȘTE ȘI

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.