Vineri începe Campionatul European de Fotbal, iar Bucureștiul se va organiza patru meciuri (trei din faza grupelor și unul din optimi).
Eduard Novak a anunțat azi că Guvernul României a decis creșterea numărului de fani care pot asista la meciurile de pe Arena Națională, de la 25% din capacitatea stadionului, la 50%, strânind confuzie.
UPDATE 12:20 » Fani mai mulți doar în optimi
După declarația lui Eduard Novak, FRF a lămurit azi problema, în cadrul unei conferințe de presă. Astfel, doar la meciul din optimi vor putea fi mai mulți fani, 50% din capacitatea Arenei Naționale, la restul fiind permis accesul pe doar 25% din stadion, contrar a ceea ce a spus Novak.
„Nu e așa. Hotărârea de ieri spune clar că e vorba doar de al patrulea meci, din optimile de finală, de pe 28 iunie. Suplimentarea de la 25% la 50% se va face doar cu persoane vaccinate, care au 10 zile de la a doua doză. Dacă nu au 10 zile, au nevoie de test”, a spus Răzvan Mitroi, managerul de comunicare al FRF.
Pentru moment, nu este clar cum se va suplimenta numărul de bilete cu 13.000, din moment ce s-au anulat tichetele celor care nu se încadrau în primii 25%.
La meciurile din grupe vor asista aproximativ 12.000 de fani, urmând ca la optime să fie prezenți circa 25.000 de fani.
Eduard Novak: „Am aprobat în ședința de Guvern să avem 50% din capacitatea stadionului pentru meciurile de la EURO”
Într-o declarație susținută azi, Eduard Novak a precizat că vor fi mai mulți fani la toate meciurile de la EURO, când, în realitate, vor fi mai mulți doar la optimea de finală.
„Eu cred că este un șoc să vedem oameni pe străzi, să vedem activitate. E un șoc la fel ca atunci când au dispărut. Dar e ceva pozitiv și mă bucur foarte mult. Ne-am asumat foarte multe lucruri pentru EURO 2020. Ieri (n.r- miercuri) am avut ultima ședință interministerială la fața locului. Stadionul Arena Națională arată superb! E o bucurie să vedem că sportul se întoarce.
Să știți că ieri am aprobat în ședința de Guvern să avem 50% din capacitatea stadionului pentru meciurile de la EURO! Cred că este un pas uriaș. Cred că vom avea un eveniment superb. E un eveniment istoric, care poate marca viitorul sportului românesc.
Mi-aș dori ca în viitor să ne calificăm la turnee finale cu naționala României. Ea trebuie să fie printre cei mai buni”, a spus ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, pentru Antena 1.
Următoarele categorii de persoane vor putea asista la meciurile de la EURO 2020 pe Arena Națională:
- „Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
- Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului;
- Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
- Persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii meciului”
Ce meciuri va găzdui Arena Națională la EURO 2020:
- Grupa C: Austria - Macedonia de Nord, duminică, 13 iunie, ora 19:00
- Grupa C: Ucraina - Macedonia de Nord, joi, 17 iunie, ora 16:00
- Grupa C: Ucraina - Austria, luni, 21 iunie, ora 19:00
- Optime de finală: 1F-3A/B/C, luni, 28 iunie, ora 22:00
UEFA, 8 recomandări pentru fanii care vor veni în București
- „Învață limba română: dacă vorbești italiană, spaniolă, franceză sau orice altă limbă latină, cel mai probabil vei putea înțelege puțin din limba locală. Cartea noastră de expresii te va ajuta să-i impresionezi pe români cu abilitățile tale de a vorbi româna.
- Patiserie, patiserie, patiserie: românii au o slăbiciune pentru produsele moi, proaspăt coapte. Bucurați-vă de covrigi și de plăcinte cu brânză cel puțin o dată pe zi.
- Închiriați o bicicletă: Bucureștiul este destul de mare, așa că de ce să nu utilizați o bicicletă și să explorați orașul pe două roți? Atâta timp cât te îndepărtezi de mersul pe bicicletă pe drumurile principale și alegi numeroasele parcuri, este un mod distractiv de a te deplasa.
- Vezi Arcul de Triumf: Bucureștiul a fost cândva cunoscut sub numele de „Micul Paris” și nimic nu ilustrează acest lucru mai bine decât „Arcul de Triumf”, o replică a celebrei construcții din capitala Franței.
- Vizitați Palatul Parlamentului: este cea mai mare clădire administrativă civilă din lume.
- Admirați arta stradală: cutreierând străzile din București, veți găsi multe picturi murale. Strada Arthur Verona este un bun punct de plecare.
- Încercați sarmalele: rulouri gustoase de varză cu carne de porc, fierte într-o oală de lut, și servite cu mămăligă.
- Cele mai #instagramabile locuri:
- Grădina Botanică, în special primăvara sau vara, este un loc minunat pentru a vă petrece dimineața sau după-amiaza. Vreți să faceți fotografii super frumoase pe care să le adăugați în cartea de memorie din București? Atunci nu ratați o vizită aici.
- Carturesti Carusel a fost întotdeauna menit să fie mai mult decât o librărie. Cu frumoasa sa scară în spirală, coloane albe, rafturi colorate și multă lumină, această fotografie vă va oferi toate aprecierile.
- Arhitectura din București te va atrage cel mai probabil și nu există un loc mai bun pentru a-i admira diversitatea decât pe Calea Victoriei. Veți vedea Ateneul Român, Palatul Regal (în prezent Muzeul Național de Artă al României), precum și multe alte clădiri istorice unice. Sfat: veți găsi, de asemenea, multe restaurante și cafenele, dacă doriți să vă opriți pentru o gustare rapidă sau să luați o cafea pentru drum”
{{text}}