Liga 2

Proiect major pentru fotbalul românesc » Stadion cu 30.000 de locuri într-un oraș important: „Investiție estimată la 122 milioane euro”

+4 Foto
Un stadion nou ar urma să fie construit în Timișoara // foto: Facebook @ Alin Nica

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 10 iunie 2021

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a oferit detalii cu privire la proiectul unui nou stadion care ar urma să fie ridicat în Timișoara.

Arena, care ar urma să aibă o capacitate de 30.000 de locuri, nu va conține și o pistă de atletism. Alin Nica anunță că investiția se va ridica la 122 de milioane de euro cu TVA, din primele estimări, 11 milioane de euro urmând a fi acoperite de Consiliul Județean Timiș, iar restul de bugetul național.

Stadion nou în Timișoara

Studiul de prefezabilitate relevă că arena ar urma să fie construită în 4 ani, mai scrie Alin Nica pe contul său de Facebook.

În acest moment, ASU Poli Timișoara, principala echipă a orașului, își desfășoară meciurile pe „Dan Păltinișanu”, una dintre arenele-simbol ale fotbalului românesc. Bătrânul stadion se află însă într-o stare accentuată de degradare, imaginile cu arena fiind dezolante: scaunele și treptele din interior au început să se dezintegreze!

Actuala arenă din Timișoara a fost construită în 1963 și are 33.000 de locuri, iar noul stadion, anunțat de președintele CJ, ar urma să fie construit pe amplasamentul acesteia.

Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea aceasta supunem aprobării indicatorii tehnico - economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene. 

Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri, dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități - cost. Atașat vedeți randarea acesteia. 

Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Județean intrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național. 

Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit în 4 ani, incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului. Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului.
- Facebook @ Alin Nica

sursă foto: Facebook @ Alin Nica

Citește și următoarele materiale:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.