Euro 2020

Elvețienii se plimbă cel mai mult: 10.007 kilometri la meciurile din grupă!

Elvețienii se plimbă cel mai mult: 10.007 kilometri la meciurile din grupă! (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de Aurelian Botezatu  —  sâmbătă, 12 iunie 2021

Jucătorii din Țara Cantoanelor trebuie să parcurgă, în total, 10.007 kilometri la meciurile din grupă. Joacă de două ori la Baku, o dată la Roma. Sunt urmați de polonezi și de belgieni.

Euro 2020 se dispută în 11 mari orașe ale Europei și nu toate calificatele au norocul Germaniei, Angliei, Italiei, Spaniei, Olandei sau Danemarcei. Toate aceste națiuni joacă acasă, în faza grupelor. Adică la Munchen, Londra, Roma, Sevilla, Amsterdam, respectiv Copenhaga. Restul se plimbă destul de mult pe Bătrânul Continent. E adevărat, cu avionul. 

Cei mai mulți kilometri îi face reprezentativa Elveției. Are două meciuri la Baku, unul la Roma, ceea ce înseamnă per total, dus-întors, 10.007 kilometri în aer! 

Polonezii îi urmează îndeaproape, cu 9.457 km făcuți pe rutele spre St. Petersburg, de două ori, și Sevilla. „Podiumul" îl completează Belgia, cu două drumuri la St. Petersburg și unul la Copenhaga. Total: 9.157 km. 

În fine, suedezii au în față, per total, 8.729 de km de parcurs, din două voiaje la St. Petersburg și unul la Sevilla. 

Austriecii, care joacă de două ori la noi, în București, și o dată la Amsterdam, și-au stabilit cantonamentul la Seefeld. Total: 3.097 km pe drum.

De la Innsbruck, 1.181 km până în Capitală și 735 km la Amsterdam. Ucraina, care disputa la rându-i două partide la București, și-a stabilit cartierul general în Voluntari.

Cu toate astea, per total, Șevcenko și jucătorii săi stau în aer 4.316 km. Cei mai norocoși sunt nord-macedonenii: cu totul, 2.251 km.

EURO 2020 // Match Preview Olanda - Ucraina

>

Citește și alte articole despre EURO 2020:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.