Campionate

Ceferin respinge actualul format al Campionatului European de fotbal: „Nu va mai fi un alt turneu așa”

Aleksander Ceferin

Articol de Daniel Scorpie  —  Saturday, 12 June 2021

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, contestă formula inventată de Platini, cu Euro în 11 țări și declară că „este un mesaj de speranță, luminița de la capătul tunelului”.

Nu i-au plăcut deloc declarațiile aprobatoare legate de înființarea European Super League, după cum și ideea acestui CE 2020 l-a deranjat. 

Aleksander Ceferin a contestat din nou proiectul pe care Michel Platini l-a lansat, la a 60-a aniversare a competiției, și anunță că va rămâne doar excepție: „Nu sunt favorabil acestei formule și nu cred că se va mai repeta în viitor prea curând”, a spus șeful UEFA.

Oficialul sloven a ținut să laude însă modul în care a debutat acest turneu la Roma: „Suntem fericiți, e un mesaj de speranță pe care-l dăm. Luminița de la capătul tunelului, pentru că fotbalul aduce speranță și e foarte important pentru noi. 

Alegerea Romei pentru deschidere a fost inspirată. Nu este însă cea mai potrivită formulă de disputare a unui Euro, mai ales că deplasările sunt dificile când vorbim de 11 locuri de disputare în țări diferite”.

EURO 2020 // Match Preview Olanda - Ucraina

>

Citește și alte articole:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.